SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Kuku
  • Atte
    Leppänen

WESG: Kuku todellakin pannassa Chongqingista

julkaistu: 12.02.2019 12:12

Filippiiniläisen Carlo “Kuku” Paladin ympärillä käynyt pyöritys on jatkunut aina vuoden 2018 marraskuusta saakka. Tapahtumat saivat alkunsa, kun nuorukainen sortui käyttämään rasistista kieltä yleisessä Dota-pelissä. Kyseinen heitto johti lopulta siihen, että mies hyllytettiin täysin tammikuussa pelatusta Chongqing Major 2019 -turnauksesta. Kyseessä oli Valven oma kurinpidollinen toimi Kukua ja tamän joukkuetta, TNC Predatoria kohtaan.

Viime vuoden joulukuun puolivälin tienoilla joukkue selvitti tiensä karsinnoista myöskin Chongqingissa järjestettäviin World Electronic Sports Games -kisoihin. Kyseessä ei ole Valven Dota Pro Circuit -osaturnaus, joten asiaa seuranneita on kiinnostanut, josko Kuku pääsisi tällä kertaa Kiinaan osallistumaan tähän toiseen turnaukseen. Cybersport.ru-sivuston haastattelun mukaan WESG oli tiedustellut Kukun mahdollisuudesta osallistua turnaukseen paikallisilta viranomaisilta, joiden kanta oli ollut täystyrmäys:

“Tiedusteltuamme ulkoministerilöltä ja Chongqingin yleisen turvallisuuden ministeriöltä, olemme pahoillamme ilmoittaessamme, että Kuku ei tule pääsemään Chongqingiin WESG-tapahtumaan kaupungin hallituksen päätöksen mukaisesti.

Turnauksen järjestäjänä WESG:n on noudatettava paikallisten viranomaisten tahtoa. Tämä on lopullinen päätös.”

Kukun ja tämän joukkueen kannalta kyseessä on epäonnekas sattuma, että nämä kaksi suurturnausta järjestetään samassa kaupungissa. Vielä lienee epäselvää, tuleeko Chongqingin tapaus vaikuttamaan Kukun osallistumiseen The International 2019 -turnaukseen, joka järjestetään Kiinan Shanghaissa. Valven antaman, hieman epämääräisen lausunnon mukaan ongelmaa ei kuitenkaan pitäisi olla:

“Saimme tiedon, että paikalliset viranomaiset ilmaisivat vakavan huolensa turvallisuudesta ja sosiaalisen median levottomuudesta, mutta virallista pelaajan kieltoa ei meille ilmoitettu ja keskustelimme yhä, kuinka tilannetta voitaisiin käsitellä ja parantaa.  Emme ole kuulleet asian tiimoilta sittemmin mitään, joten voi olla, että asiat ovat muuttuneet Chongqingissa, mutta emme odota ongelmia Shanghain suhteen.”

Kuva: eSportBet.com