SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Video: Pelaajatcomin haastattelussa kaksinkertainen Dota2-maailmanmestari Jesse “JerAx” Vainikka
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Video: Pelaajatcomin haastattelussa kaksinkertainen Dota2-maailmanmestari Jesse “JerAx” Vainikka

julkaistu: 07.12.2019 12:05

Pelaajatcomin podcast-vieraaksi saapui tällä kertaa Jesse “JerAx” Vainikka. 27-vuotias Vainikka tunnetaan äärimmäisen menestyksekkäästä taustastaan Dota2-pelissä, onhan mies pelin kaksinkertainen maailmanmestari.

Vainikka voitti joukkueensa OG:n kanssa tämän sekä edellisvuoden Dota2-jättiturnauksen, The Internationalin. Vainikan lisäksi OGssa pelaa myös 21-vuotias Miikka “Topson” Taavitsainen. Tämän vuoden TI9-voitosta OG kuittasi itselleen uskomattomat 15 620 181 dollaria.

OG:n pelaajat ovat tällä hetkellä muutaman kuukauden tauolla ja palaavat pelikentille jälleen tammikuun lopussa. Tauon aikana joukkue on käynyt yhdessä puhelimitse lävitse erinäisiä asioita. Yksi läpikäydyistä asioista on ollut se, haluavatko pelaajat jatkaa vielä organisaation alla pelaamista.

“OG perustuu avoimuuteen ja rehellisyyteen. Jos joku yhtäkkiä toteaakin, ettei Dota ole häntä varten, voi hän vain lähteä. Jokaisella on se valta,” Vainikka selventää.

Haastattelussaan Vainikka avaa myös tarkemmin urheilupsykologi Mia Stellbergin merkitystä joukkueen menestykselle TI9-turnauksessa.

Vainikan mukaan isoin ajatus urheilupsykologin mukaan ottamisessa oli se, että pelaajat todella keskittyisivät itse pelaamiseen. Hänen mielestään henkisen energian merkitystä vähätellään eikä ajatella sitä, kuinka suuri vaikutus sillä on suuren paineen alla suoriutumiseen.

“Me käytettiin pelaamisen sijasta aikaa siihen, miten me tultaisiin parhaalla mahdollisella tavalla suoriutumaan lavalla ihmisten edessä. Mialta tuli todella hyviä pointteja, jotka auttoivat meitä nimenomaan tässä. Ehdoton vahvuutemme viime TI:ssä oli se, että olimme henkisesti äärimmäisen paljon vahvempia kuin mitä koimme muiden olevan “, Vainikka kertoo.

Vainikalla on tietty rooli omassa joukkueessaan, johon kuuluu muun muassa paljon aikaa ajatella Dotan kokonaiskuvaa. Itse pelissä Vainikka liikkuu paljon ja keskittyy tilanteisiin mukaan tulemiseen tai siihen, että saa joukkuetoverinsa mukaan tilanteisiin esimerkiksi aloittamalla taistelut tietyillä pelin hahmoilla, joita Vainikka usein pelaa.

Voit katsoa koko podcastin kaikkine herkkuineen allaolevasta videosta (jos video ei näy, löydät sen myös täältä).