SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Valve vie turnausjärjestäjän käräjille – 750 000$ edestä maksamattomia palkintoja ja palkkoja
  • Niko
    Nikkilä

Valve vie turnausjärjestäjän käräjille – 750 000$ edestä maksamattomia palkintoja ja palkkoja

julkaistu: 21.12.2019 13:57

Dotesports-uutissivuston mukaan pelinkehittäjä ja -julkaisija Valve on haastanut signaporilaisen turnausjärjestäjän Global Electronic Sports Championshipin (GESC) oikeuteen mittavien maksamatta jääneiden palkintojen ja palkkojen vuoksi. Kiista koskee kahta GESC:n viime vuonna järjestämää Dota 2 -turnausta ja vuodesta 2017 lähtien ostettuja konsultaatiopalveluita. Haaste luovutettiin Signaporen korkeimpaan oikeuteen 8.  huhtikuuta.

Kokonaisuudessaan pelaajille, joukkueille, turnaustyöntekijöille ja muille osapuolille on jäänyt maksamatta noin 750 000 dollaria. Valve otti asian viimeksi esille viime vuoden lokakuussa julkaisemassaan avoimessa kirjeessään, jossa se halusi tiedottaa yhteisöään GESC:n toiminnasta. Maksun deadline oli jo aiemmin asetettu saman kuun loppuun, mutta GESC ei enää tässä vaiheessa edes vastannut Valven sähköposteihin.

Kirjeessä myös kehoitettiin kaikkia osapuolia välttämään kaupantekoa GESC:n ja tämän toimitusjohtajan Oskar Fengin kanssa. Valven saamien tietojen mukaan Feng oli jo ehtinyt keskustelemaan uusien turnausten järjestämisestä, joiden yhteydessä hän kuvaili vuoden 2018 tapahtumiaan “onnistuneiksi”.

“Olemme vahvasti sitä mieltä, että GESC:n tai muiden herra Fengin alaisuudessa olevien projektien kanssa ei tulisi käydä minkäänlaista kanssakäyntiä ennen kuin velat on maksettu kokonaisudessaan. Mikäli velat maksetaan välittömästi ja uusia tapahtumia järjestetään, kaikki muille osapuolille kuuluvat rahat tulisi asettaa sulkutilille ennen kuin yksikään henkilö tai yhtiö suostuu ottamaan osaa”, kirjeessä sanotaan.

Valve on sittemmin katkaissut kaiken yhteistyönsä GESC:n kanssa.

Lähde: Dotesports Kuvalähde: Valve