SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Valve peruutti Dotan huipputurnauksen – Tähtipelaaja ehdottaa vastaukseksi lakkoa
  • Aleksi
    Majander

Valve peruutti Dotan huipputurnauksen – Tähtipelaaja ehdottaa vastaukseksi lakkoa

julkaistu: 13.01.2022 17:30

Pitkin maailmaa leviävä korona tuo huonoja uutisia kilpapelaamisen ystäville. Dota 2 MOBA:n kehittäjä Valve ilmoitti, että vuoden ensimmäistä Major-turnausta ei näissä oloissa voida järjestää.

Joulukuussa alkanut Dota Pro Circuitin tuorein kausi ei näekään päätöstä, silla helmikuulle suunniteltu finaaliturnaus jouduttiin valitettavasti perumaan. Vallitsevan tilanteen takia turnausta ei myöskään siirretä myöhemmälle, vaan kauden pisteet jaetaan karsintasijojen mukaan.

Turnaukseen ei oltu edes suunniteltu yleisöä paikalle, vaan peruminen tehdään puhtaasti pelaajien turvallisuuteen vedoten.

Ilmoitus sai pelin ammattilaiset lähes raivon partaalle. Kukaan ei kiistä taudin vakavuutta, mutta erityisesti perumispäätöksen myöhäinen ajankohta kerää kritiikkiä. Monia myös huolettaa se, mitä Valve tekee puolen miljoonan dollarin palkintopotilla ja kuinka joukkueet voivat saada näkyvyyttä ensi kautta odotellessa.

Team Secretin tähtipelaaja Syed Sumail “SumaiL” Hassan olisi valmis tekemään enemmän kuin mököttämään. Eilen julkaistussa twiitissään hän ehdottaa, että joukkueiden kannattaisi mennä toiselle kaudelle lakkoon. Hassanin mukaan lakko joko pakottaisi Valvea avoimempaan keskusteluun pelaajien kanssa tai tietäisi koko pelin tuhoa ja molemmat hänestä ovat nykytilaa parempia.

Kuva: ESL
Lähteet: AFKGaming ja PCGamer