SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Valve otti viimein kantaa Dota 2:n kilpailupuolen ongelmiin
  • Joni
    Ojala

Valve otti viimein kantaa Dota 2:n kilpailupuolen ongelmiin

julkaistu: 06.09.2020 10:00

Dota 2:n kilpapelipuoli on ollut pysähdyksissä COVID-19 -pandemian vuoksi. Pelin kehittäjä Valve joutui siirtämään The International 10 -maailmanmestaruuskilpailuja myöhemmälle, eikä ole tarjonnut joukkueille tarvittavaa informaatiota tulevaisuudesta.

Useat organisaatiot ja joukkueet ovat olleet epävarmoja Dota 2:n kannattavuudesta. Valven jättäessä kaiken Dota Pro Circuit (DPC) -informaation mysteeriksi on näiden vaikea tukea pelin esports-puolta. Virallisesti seuraava DPC-kausi aiotaan aloittaa vuoden 2021 alkupuolella, ensimmäisten kuukausien aikana. Uusi kausi tulee siirtymään enemmän liigamaisempaan järjestelmään.

Dota 2:n kilpailupuoli perustuu täysin turnausten palkintopotteihin. Useat vastaavat pelit omaavat erilaisen järjestelmän, missä organisaatioiden, joukkueiden ja pelaajien taloudellinen puoli on turvallisemmassa asemassa läpi kauden.

Eurooppaan ja Kiinaan luvataan Valven tukemia turnauksia. Amerikoihin ja kaakkois-Aasiaan turnaukset eivät ole vielä yhtä selvillä, mutta Valve työstää asiaa turnausjärjestäjien kanssa.

Monet ovat olleet kiitollisia, että Valve kommunikoi aiheesta ollenkaan. Useat ovat olleet kuitenkin skeptisiä Valven toimien tehokkuudesta. Onko muutosten tuominen nyt jo liian myöhäistä?

The International 10 tullaan todennäköisesti järjestämään ensi vuonna normaalisti seuraavan The Internationalin aikaan. Sijainniksi toivotaan yhä Tukholmaa. Valve ei kuitenkaan avaa tekstissään, mitä tämän vuoden yli 35 miljoonan dollarin palkintopotille tullaan tekemään.

Lähde: Dota 2 Kuvalähde: Valve