SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Valve julkisti International 11:n päivämäärät – kasvaako koronariski?
  • Saara
    R

Valve julkisti International 11:n päivämäärät – kasvaako koronariski?

julkaistu: 09.06.2022 18:00

Valve julkaisi tuoreimmat tiedot vuoden suurimman Dota-kilvan The International 11:n aikataulusta. Tapahtuma järjestetään Singaporessa 8.-30. lokakuuta ja kestää täten selvästi pidempään kuin totutut puolitoista viikkoa.

Hippalot alkavat 30 joukkueen voimin. Kymmenen putoaa vielä viime hetken karsinnoilla 8.-11. lokakuuta, jolloin kunkin alueen ylemmän ja alemman divisioonan joukkueet kilpailevat kaksoispudotussarjassa selvittääkseen kyseisen alueen ylimääräisen edustajan.

Kun joukkuelista on koossa, käydään varsinaisen turnauksen lohkovaihe 15.-18. päivä. Kaksikymmentä Dotan huippujoukkuetta tiivistetään kuuteentoista taistelussa tuplapudotuspelipaikoista.

Pudotuspelit otellaan SunTec Singaporessa, joka on Kaakkois-Aasian suurimpia kongressikeskuksia. Niistä viimeisen jälkeen on viikon hengähdystauko, jonka jälkeen käydään finaali Singapore Indoor Stadiumilla 29.-30. lokakuuta.

Turnauksen uudenlainen muoto on herättänyt Dota-yhteisössä sekalaisia fiiliksiä. Entinen Dota-analyytikko Alan “Nahaz” Bester esimerkiksi innostui uudistuksesta, mutta toiset ovat nähneet siinä ongelmia. Yksi suurimmista liittyy korona-altistusten vaaraan. Viikon mittaiset tauot tärkeimpien pelien välissä kasvattavat tartuntariskin aiempaa suuremmaksi. Faneiltakin korona on pilannut jo riittävästi.

Toinen kritiikin aihe liittyy niin ikään laajemmalle levitettyyn aikatauluun: se jättää vähemmän tilaa International-yleisön rakastamille tuhkimotarinoille. Ainakin joukkueet Team Spirit ja OG tunnetaan ikimuistoisina yllättäjinä näissä kemuissa.

Lähde: Upcomer Kansikuva: Dota 2 / Valve