SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Tunnettu Dota2-kasvo ulos kilpapelipiireistä – Syytetään seksuaalisesta häirinnästä
  • Joni
    Ojala

Tunnettu Dota2-kasvo ulos kilpapelipiireistä – Syytetään seksuaalisesta häirinnästä

julkaistu: 23.06.2020 14:00

Jo vuosia Hollywoodista maailmalle levinnyt #MeToo-liike on saapunut Dota 2 -pelin e-urheiluyhteisöön. Yhä useampi naispuolinen yhteisön jäsen on astunut esiin omalla kokemuksellaan miespuolisista yhteisön jäsenistä ja heidän toiminnastaan.

Vain muutama päivä sitten Twitterissä käyttäjä @cofactorstrudel jakoi omia kokemuksiaan The International 7 -turnauksen jatkoilta. Hän kertoi joutuneensa kosketetuksi vasten tahtoaan, sekä kuuntelemaan loukkaavaa kielenkäyttöä.

Tämän jälkeen yhä useampi yhteisössä tunnettu nainen on astunut esiin tuoden kokemuksiaan tapahtumissa. Useampi nainen on ensimmäistä kertaa osallistuessaan tapahtumiin kuullut, keitä pelaajia, juontajia ja yhteisön jäseniä kannattaa välttää.

Myös heti alussa Twitterissä mainittu Grant “GranDGranT” Harris osoittautui yhdeksi miehistä, ketkä ovat ahdistelleet useita naisia tapahtumissa. Myöhemmin käyttäjä @Wickedscosplay kirjoitti blogipostauksen, jossa kertoo hänelle tutun naisen menneisyydestään Harrisin kanssa ja mitä hänelle tapahtui The International 4 -tapahtuman jatkoilla. Blogissaan hän kertoo muun muassa, kuinka heräsi huumattuna Harrisin ja tämän ystävän välistä hotellista.

Blogipostaus on johtanut Harrisia tukevan organisaation Evil Geniusesin antamaan hänelle potkut. Organisaatio ymmärtää, että syytökset ovat ajalta ennen Harrisin liittymistä heihin, mutta ovat vakavia eivätkä edusta organisaation arvoja.

Harris on itse ilmoittanut jättääntyvänsä Dota 2 ja esports-piireistä välittömästi. Hän kirjoittaa Twitterissä toivovansa, että hänen menneisyytensä virheet tulevat jäämään menneisyyteen ja etteivät ihmiset joudu enää tulevaisuudessa kokemaan samanlaista toimintaa yhteisön sisällä.

Käyttäjänimellä Wicked esiintyvä Cat Revell twiittasi, että hän kerää tällä hetkellä ihmisten kokemuksia listaan, jonka hän aikoo julkaista paljastaen syytettyjen nimet ja teot.

Useat Dota 2 -yhteisön aktiivit ovat ottaneet sosiaalisessa mediassa kantaa tapahtuneeseen. Uusia väitteitä odotetaan tulevan esiin, kun yhä useampi uskaltaa tuoda kokemuksiaan esille. Ratkaisuja tilanteen parantamiseen on yhteisön sisällä ehdotettu mm. “anti-harassment” seminaareilla, joita juontaja Owen “ODPixel” Davies piti hyvänä ideana.

Juontaja Kyle Freedman kirjoitti oman blogipostauksensa otsikolla “Flirting for Morons”, jossa avaa kokemuksiaan yhteisön tilanteesta. Hän toivoo, että yhä useampi kuuntelisi ja ymmärtäisi mitä yhteisössä tapahtuu. Sukupuolijakauma on hyvin miespainotteinen ja on heidän tehtävänsä osata kuunnella vähemmistöjä ja tukea heitä, jotta yhä useampi uskaltaa tulla mukaan.

Kuva: Epicenter