SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
TI:n lohkovaihe ohi ‒ Suomalaisille hyviä ja huonoja uutisia
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

TI:n lohkovaihe ohi ‒ Suomalaisille hyviä ja huonoja uutisia

julkaistu: 18.08.2019 14:23

The International 2019 lohkovaihe on saatu päätökseensä. Viime vuoden finalistit OG sekä PSG.LGD voittivat kumpikin oman lohkonsa.

Suomalaisittain turnauksessa on nähty niin huippusuorituksia kuin myös pohjanoteerauksia. Jesse “JerAx” Vainikan sekä Topias “Topson” Taavitsaisen tähdittämän OG:n marssiessa voitosta voittoon, Chaos Esports Clubia edustava Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen ei päätapahtumaan edennyt.

Voittajasuosikit

Team Secret, PSG.LGD sekä Vici Gaming pelasivat vahvan lohkovaiheen. Venäläinen Virtus.Pro on kuitenkin ollut pettymys. Dota Pro Circuit – kauden 2. paras joukkue ei vakuuttanut lohkovaiheessa lainkaan eikä ylempään pudotuspelikaavioon sijoittuminen ollut VP:n osalta varmaa.

OG on noussut ennakoidusta top5-joukkueesta top3:si tai jopa mahdollisesti turnauksen voittajaksi. OG on pelannut äärimmäisen tasokasta Dotaa jo lohkovaiheen puolella monia “vitsikkäitä” taktiikoita käyttäen, silti häviten vain 2 ottelua 16:sta. Taktiikkakirja ei odotetusti ennen pudotuspelejä auennut ja OG:n todellinen taso nähdään vasta syvemmällä turnauksessa.

Myös Team Secret on säästellyt voimiaan ja pudotuspelivaiheessa tullaan varmasti näkemään täysin erilainen joukkue ja turnauksen meta tulee mitä luultavimmin kehittymään vielä pudotuspelien myötä.

OG on näyttänyt, ettei viime vuoden mestaruus ollut tuurista kiinni

 

MATUMBAMANia ei nähdä päätapahtumassa

Kaikille joukkueille ei lohkovaihe kuitenkaan ruusuilla tanssimista ollut. Evil Geniuses on tuttu TI-kestomenestyjä, mutta yleensä aloittaa turnauksen hitaasti. Vuosi 2019 ei ole ollut poikkeus ja EG:n alkutaival näytti pahalta. DPC-kauden paras yhdysvaltalaisjoukkue kumminkin lopulta heräsi ottaen ylemmän pudotuspelikaavio – paikan 9-7 lohkovaihetuloksella, sijoittuen kolmanneksi.

Team Liquidilla tie näytti kiviseltä alusta asti ja sitä se myös oli. Nyt ilman MATUMBAMANia pelaavaa eurooppalaisjoukkuetta ei ylemmässä pudotuspelikaaviossa nähdä. He joutuvat taistelemaan tiensä alemman kaavion läpi mikäli tahtovat nostaa himottua Aegista toisen kerran.

Chaos Esports Clubilla ei ollut helppo taival edessään. Vasta muutama kuukausi sitten viimeistelty joukkue raivasi tiensä tähän turnaukseen avoimien karsintojen kautta. Pelaajamateriaali sekä taktiikat eivät kuitenkaan ole huipputasolla. B-lohkossa samalla 3-13 tuloksella eliminoidun eurooppalaisjoukkueen kapteeni Peter “ppd” Dager twiittasi välittömästi viimeisen ottelunsa jälkeen ottavansa uusia tarjouksia vastaan.

TI9 tarjosi kenties tapahtumarikkaimman The International -lohkovaiheen koskaan

 

Ennätystä ennätyksen perään

Evil Geniusesin Sumail “SumaiL” Hassan sekä PSG.LGDn Lu “Somnus丶M” Yao astelivat turnaukseen kumpikin lähestyen 1000:n TI-tapon rajapyykkiä. EG:n tähti SumaiL voitti taiston ja pitää hallussaan myös ennätystä eniten yhden ottelun aikana tappoja saaneena pelaajana. EG:n tähti päätti kolmannen ottelun OG:ta vastaan TI8:n ylemmässä pudotuspelikaaviossa 31 tapolla, kuollessaan ainoastaan 4 kertaa.

Vähemmän maaritteleva saavutus lankesi Team Liquidia edustavalle Kuro “KuroKy” Salehi Takhasomille. Hän on ensimmäinen pelaaja, joka on kuollut 1000 kertaa The International- turnausten historiassa.

Pudotuspelit

Pudotuspelit alkavat elokuun 20. päivä aikaisin aamulla.

20. elokuuta – Tiistai
6:00 PSG.LGD – Virtus.Pro
8:30 Vici Gaming – TNC Predator
10:40 Alliance – Royal Never Give Up
12:30 Fnatic – Team Liquid
13:30 Infamous – Keen Gaming
17:10 Mineski – Na’Vi

21. elokuuta – Keskiviikko
5:00 OG – Newbee
8:00 Team Secret – Evil Geniuses

Huippuotteluita tullaan näkemään heti pudotuspelien ensimmäisestä kierroksesta lähtien

 

Pudotuspeleistä lähtien voi turnausta seurata myös suomeksi selostettuna sekä juonnettuna.

YLEn lähetyksissä YLE Areenassa sekä virallisella Twitch-kanavalla äänessä ovat Pelaajacomilta tutut nimet Benjamin “Notah” Läärä sekä Arttu “Olvari” Hämäläinen.

Lähde: Wykrhm, Valve, Liquipedia YLE
Kuvalähteet: Wykrhm, ESL, Valve