SEURAA MEITÄ:
×

The International

ETUSIVU / The International
Tätä et voi missata — Suomalaisilla mahdollisuus historialliseen Dota 2 kaksoismestaruuteen
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Tätä et voi missata — Suomalaisilla mahdollisuus historialliseen Dota 2 kaksoismestaruuteen

julkaistu: 24.08.2019 17:30

Suomalaistäyteisellä OGlla on mahdollisuus tehdä ennennäkemätöntä Dota 2 -historiaa. Kaksoismestaruus pelin MM-kisoissa on vain yhden askeleen päässä. 19 miljoonan dollarin The International -finaali alkaa huomisaamuna kello 9:00.

Jesse “JerAx” Vainikan ja Topias “Topson” Taavitsaisen edustamaa OG:ta vastaan asettui eilen pelatussa International-semifinaaliottelussa kiinalaissuosikki PSG.LGD. Ottelu alkoi suomalaisten osalta huonon näköisesti.

OG:n kapteeni Johan “N0tail” Sundstein tunteikkaana toisen perättäisen finaalipaikan saavuttamisen jäljiltä

 

OG hallitsi ensimmäistä ottelua pitkään, mutta kotiyleisön edessä pelannut PSG.LGD onnistui viemään avausvoiton OG:n silmien edestä.

Eurooppalaisjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut. Seuraavassa pelissä se otti vain 22 minuuttia kestäneen 1-1 tasoituksen Anathan “ana” Phamin ja Johan “N0tail” Sundsteinin pelaamien Alchemist sekä Chen- hahmojen avulla.

OG:n vahvasta suorituksesta huolimatta PSG.LGD ei poistanut kyseisiä hahmoja kolmatta ottelua edeltäneellä “draft”-osuudella. Eurooppalaisjoukkue kykeni kuittaamaan 2-1 voiton sekä menolipun finaaliin vaiheikkaan, 41 minuuttia kestäneen taiston päätteeksi.

OG:lla mahdollisuus tehdä historiaa

The Internationalin voittaminen on suurin Dota 2-pelissä saavutettavissa oleva meriitti. Mikään joukkue ei ole tähän  kyennyt useammin kuin kerran, eikä sama joukkue ole onnistunut saavuttamaan finaalipaikkaa perättäisinä vuosina The International 2013:n jälkeen. Nyt OG:lla on mahdollisuus puolustaa mestaruuttaan finaalissa.

Ukrainalaisjoukkue Natus Vincere eteni kolmen ensimmäisen The International -turnauksen finaaliin, voittaen niistä ensimmäisen

 

Team Secretin vaikeudet saivat jatkoa

Team Secret otti aiemmin vakuuttavan 2-0 voiton kiinalaisesta Vici Gamingistä, mutta päivä päättyi silti pettymykseen. Puolivälieräottelussa eurooppalaista tähtisikermää odotti Team Liquid, joka oli pudottanut Team Secretin jatkosta kahtena edellisenä vuotena.

The International 2019 ei aikaisemmista vuosista eronnut Team Secretin osalta. Se kärsi 0-2 tappion ja Team Liquid eteni semifinaaleihin. Neljänneksi sijoittuminen oli Team Secretin korkein sijoitus vuosiin, mutta mestarisuosikiksi povatulle joukkueelle kelpaa vain mestaruus.

Team Secretin MidOne (vas), zai sekä Puppey pettyneenä tappion jälkeen

 

Huomisen aikataulu:

5:00 Team Liquid – PSG.LGD (semifinaali)
9:00 OG – Team Liquid/PSG.LGD voittaja (finaali)

The Internationalin mitalipelit ovat seurattavissa suomeksi selostettuna YLE Areenassa sekä Twitch.tv -suoratoistopalvelussa. Äänessä jatkaa tuttu pelaajatcomin kaksikko Benjamin “Notah” Läärä sekä Arttu “Olvari” Hämäläinen.

Lähteet: Liquipedia, Valve
Kuvalähde: Valve