SEURAA MEITÄ:
×

The International

ETUSIVU / The International
Suomalaiset voiton päässä MM-finaalipaikasta – Toistaako Dota2-historia huomenna itseään?
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Suomalaiset voiton päässä MM-finaalipaikasta – Toistaako Dota2-historia huomenna itseään?

julkaistu: 23.08.2019 19:15

Dota2-pelin tämän vuoden suurin turnaus,  International 2019, alkaa olla loppusuoralla. Turnaukseen on mahtunut niin yllätyksiä kuin myös ennakkosuosikkien vahvoja taidonnäytteitä.

Suomalaistäyteinen OG on turnauksessa vielä mukana ja se saa huomenaamuna vastaansa PSG.LGDn turnauksen semifinaaliottelussa.

 

Team Secretillä vaikeaa

Team Secret koki 1-2 tappion Evil Geniusesille pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tämän vuoksi joukkue putosi alempaan pudotuspelikaavioon.

Täällä Secretiä vastaan asettui Mineski. Ottelu ei ollut Secretille helppo ja ratkaisu löytyi vasta kolmannessa pelissä. Näytös oli eurooppalaiselle tähtisikermälle pettymys 2-1 voitosta huolimatta ja joukkue poistui näyttämöltä allapäin.

Team Secretin kapteeni Clement “Puppey” Ivanov ei ollut tyytyväinen joukkuuensa esitykseen voitosta huolimatta

 

Vetaraanien ylijuoksu

The International -veteraaneille Team Liquidille sekä Team Secretille viimeisimmät ottelut näyttivät vaivattomalta. Liquid teki selvää kiinalaisesta Royal Never Give Upista 2-0 tuloksella ja jatkoi näin matkaansa alemman pudotuspelikaavion seuraavaan vaiheeseen.

Team Secret eteni jatkoon 2-0 voitolla Infamousista, mutta tulos ei kerro kaikkea. Toisen ottelun ollessa nopea puolituntinen peli, oli ensimmäinen tiukka, lähes tunnin pituinen taistelu.

Royal Never Give Upista ei ollut Kuro “KuroKy” Salehi Takhasomin johtamalle Team Liquidille vastusta

 

Evil Geniuses taipui OG:n edessä jälleen kerran

Evil Geniuses vastaan OG. Uusinta viime vuoden kohu-ottelusta nähtiin eilen täysin samassa tilanteessa pudotuspelejä kuin viime vuoden turnauksessa.

EG aloitti todella vahvasti ottaen nopean voiton ensimmäisessä pelissä. OG sai kumminkin pysäytettyä yhdysvaltalaisjoukkueen tähden Syed Sumail “SumaiL” Hassanin seuraavissa peleissä ottaen 2-1 voiton ja amerikkalaistähdet joutuivat pettymään jälleen kerran.

Anathan “ana” Pham ei päässyt pelaamaan ottelussa “Io”-hahmoa, jolla hän oli aiheuttanut kaaosta koko turnauksen ajan. Tämä ei kuitenkaan ollut OG:lle este anan sekä Topias “Topson” Taavitsaisen noustessa parrasvaloihin jälleen kerran.

Viime vuoden TI-voittaja OG astelemassa näyttämölle

 

Pettymys Pohjois-Amerikan ylpeydelle

OG on selvästi ottamassa niskalenkkiä Evil Geniusesista. Mikäli periviholliselleen häviäminen ei ollut vielä tarpeeksi, EG:n 2-0 tappio Team Liquidille oli sinetti huonosti menneelle turnaukselle. Näin EG karsiutui ulos turnauksesta.

Evil Geniuses tunnetaan yleisesti joukkueena, joka on ongelmissa turnauksen alkupuolella ja syttyy ilmiliekkeihin pudotuspeleissä. Kolmanneksi jälleen kerran jääminen olisi jo itsessään ollut pettymys, sijalla 5/6 turnauksesta poistumisesta puhumattakaan.

Evil Geniusesin on palattava piirustuspöydän ääreen jälleen kerran

 

Vain kirkkain kärki jäljellä

Suomalaisvahvisteisella OG:lla on vastassa toinen turnauksen vahvimmista joukkueista, verenhimoinen PSG.LGD. Kiinalaisjoukkue on pelannut todella vahvaa sekä tasaista peliä koko TI9:n ajan. Ennalta-arvaamaton OG on puolestaan ajoittain ailahdellut, mutta aina lopulta löytänyt keinon jokaisen ottelun voittamiseen.

TI8:n uusinta OG:n sekä PSG.LGD:n taistosta nähdään huomisaamuna kello 8:40, kun joukkueet kohtaavat tämän vuoden TI-turnauksen semifinaaliottelussa. Ennen titaanien taistoa nähdään Vici Gamingin sekä Team Secretin taistelu turnauksessa pysymisestä.

Suomalaispelaajien taival on seurattavissa suomeksi YLE Areenassa sekä Twitch.tv palvelussa. Äänessä kuullaan Pelaajatcomin Benjamin “Notah” Läärää sekä Arttu “Olvari” Hämäläistä.

Lähteet: Valve, Liquipedia
Kuvalähteet: Valve