SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen kiistää, että ikä pakottaisi kilpapelaajia eläkkeelle
  • Niko
    Nikkilä

Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen kiistää, että ikä pakottaisi kilpapelaajia eläkkeelle

julkaistu: 27.10.2022 07:00

Dota 2:n MM-turnaus, The International, huipentuu tulevana viikonloppuna. Jäljellä on enää neljä parasta joukkuetta, jotka taistelevat osuudestaan liki 18 miljoonan dollarin palkintopotista ja maailman parhaan joukkueen tittelistä.

Suomea turnauksessa edustaa Lasse “MATUMBAMAN” Urpalaisen joukkue Team Liquid. Joukkue kärsi tappion heti pudotuspelien avausottelussaan, mutta on onnistunut pysymään taistossa mukana peittoamalla jo kolme vastustajaa alemman kaavion otteluissaan. Finaaliin eteneminen vaatisi vielä kaksi voittoa lisää.

Urpalainen avasi turnauksen luomia ajatuksia aiemmin tällä viikolla Jaxon.gg-sivustolle antamassaan haastattelussaan. Urpalainen vahvisti haastattelussa aiemman päätöksensä, jonka mukaan hän tulee siirtymään eläkkeelle heti The Internationalin jälkeen.

“Ensimmäinen asia, jonka teen [eläköitymisen jälkeen] on maata sängyssä pari päivää rentoutuen,” Urpalainen totesi.

Samalla 27-vuotias Urpalainen myös kiisti käsityksen, jonka mukaan iällä olisi merkittävä rooli perinteisesti varsin nuorena loppuun palavien kilpapelaajien suorituskyvyssä.

“Monen yli 50-vuotiaan entisen kilpa-ajajan refleksit ovat yhä huippuluokkaa. Ikääntyminen ei todellisuudessa vaikuta siihen, joten koko väite on hevonp*skaa. Jossain vaiheessa kiinnostus vain loppuu, jonka jälkeen päätät joko jatkaa pelaamista tai lopettaa.”

Sen kummempia paineita uransa viimeisestä turnauksesta Urpalainen ei koe, vaan lähtee lopputaistoon kepein mielin. Haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Team Liquidin alemman kaavion semifinaaliottelu Team Asteria vastaan pelataan 29.10. klo 07:00 eteenpäin, ja se on katsottavissa Yle e-urheilun Twitch-kanavalta sekä The Internationalin Twitch-kanavalta.

Lähde. Jaxon.gg Kuvalähde: Valve/The International