SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Suomen Dota-huippujen uudet tuulet: Kaksi jo eläkkeellä, yksi uuteen kokoonpanoon
  • Niko
    Nikkilä

Suomen Dota-huippujen uudet tuulet: Kaksi jo eläkkeellä, yksi uuteen kokoonpanoon

julkaistu: 10.12.2022 10:53

Suomi on ollut historiallisesti kokoonsa nähden poikkeuksellisen menestyksekäs Dota-maa. Kiitos tästä kuuluu muutamalle lahjakkaalle pelaajalle, jotka ovat työnsä ja uhrauksiensa kautta nousseet aina lajin maailmanmestaruuteen asti, osa jopa useaan kertaan. Tässä kuussa nähtiin kuitenkin eräänlainen murroshetki, kun nämä pelaajat hakevat uutta suuntaa elämälleen.

Tällä viikolla lyötiin ensinnäkin viimeinen naula kesän MM-turnaukseen uransa päättäneen Lasse “MATUMBAMAN” Urpalaisen pelaajauralle, kun tämän entinen joukkue Team Liquid kiinnitti viimein tämän korvaajaksi puolalaisen Michał “Nisha” Jankowskin. Urpalaisen uran seuraavista suunnitelmista ei ole tietoa.

Urpalaisen tavoin myös Jesse “JerAx” Vainikka on ilmoittanut siirtyvänsä eläkkeelle. Vainikka kertoi eilen julkaisemassa kirjoituksessaan, ettei hänellä ole enää kiinnostusta Dotan parissa toimimiseen. Tämä oli toiminut kesäkuusta asti Team Liquidin valmentajana, jota edeltävään pelaajauraan kuului esimerkiksi kaksinkertainen maailmanmestaruus OG:n riveissä.

OG:ssa Vainikan rinnalla pelannut Topias “Topson” Taavitsainen näyttää sen sijaan tekevän paluuta pelikentille toimittuaan elokuusta lähtien T1:n varapelaajana. Taavitsainen on bongattu osallistumassa Länsi-Euroopan Dota Pro Circuit -turnaussarjan avoimiin karsintoihin yhdessä vanhojen joukkuetoveriensa, Sébastien “Ceb” Debsin ja Johan “N0tail” Sundsteinin kanssa.

Joukkueella on mahdollisuus edetä avointen karsintojen kautta suljettuun karsintaturnaukseen ja sieltä edelleen Pro Circuitin toiseen divisioonaan, jonka kauden kaksi parasta joukkuetta taasen nousevat ykkösdivisioonaan.

Lähde: Team Liquid, Jesse Vainikka, Faceit Kuvalähde: Valve