SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Suomalaispelaajan Dota-joukkueelle kenkää huippuliigasta – Väärensivät koronatestin saadakseen helpotusta
  • Aleksi
    Majander

Suomalaispelaajan Dota-joukkueelle kenkää huippuliigasta – Väärensivät koronatestin saadakseen helpotusta

julkaistu: 24.02.2021 12:00

Dotan ammattilaissarjan Dota Pro Circuitin (DCP) uudistettu malli ei ole lähtenyt ongelmitta, sillä jo kaksi joukkuetta on joutunut jättämään toiseksi korkeimman sarjataulukon kesken. DCP Alemmassa divisioonassa kilpaili alun perin kahdeksan joukkuetta.

Huomattavampi kahdesta pois jääneestä joukkueesta on suomalaisen Risto ”Ouker” Kakkosen tähdittämä burjui, joka diskattiin sääntörikkomuksen vuoksi.

Tapahtumaketju käynnistyi kun burjui pyysi järjestäjiltä lupaa käyttää sijaispelaajaa tulevassa ottelussa. DPC:n säännöt sallivat sijaispelaajan käytön neljässä ottelussa, mutta joukkue oli jo käyttänyt nämä luvat aiemmin turnauksessa. Säännöissä kuitenkin sallitaan useampi sijaisuus, mikäli taustalla on erittäin painava syy. Täksi syyksi burjui toimitti todisteen, että yhdellä heidän pelaajistaan on todettu korona.

Erikoisluvan pyytäminen käynnisti turnauksen järjestämän Dreamhackin puolelta tutkinnan, sillä joukkue ei ollut alkuperäisessä pyynnössä maininnut mitään koronasta. Dreamhack pyysi joukkuetta selventämään informaatiokatkosta, mistä burjui kieltäytyi. Samaan aikaan Dreamhackin onnistui varmentamaan, että todistus positiivisesta koronatestistä oli itse asiassa väärennös.

Rangaistukseksi burjui diskattiin turnauksesta ja kaikki sen pelaamat ottelut merkittiin voitoiksi vastustajille. DPC toimii niin, että kaksi heikointa joukkuetta menettää paikkansa turnauksesta ja kaksi parasta kuittaa paikan ylempään liigaan. Tänä keväänä kanssakilpailijat voivat huokaista helpotuksesta, sillä turnauksesta tippuvat diskattu burjui, ja Meta4Pro joka vetäytyi itse epäiltyään, että yksi sen pelaajista on järjestänyt sopupelejä.

Lähde: Ginx.tv
Artikkelikuva: Dota 2