SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Kuva: Fredrick Tendong
  • Niko
    Nikkilä

Organisaatio erotti kilpapelijoukkueensa – Syynä pelaajan kielenkäyttö?

julkaistu: 24.03.2020 12:02

Venäläinen e-urheiluorganisaatio ForZe julkisti viikonloppuna, ettei se tule jatkamaan Dota 2 -joukkueensa sopimusta, vaan tulee poistumaan pelistä tällä hetkellä kokonaan. Päätös tuli vasta kaksi kuukautta rosterin hankinnan jälkeen.

Vpesportsin lähteiden mukaan päätös syntyi pian joukkueen pelaajan, Egor “19teen” Lexutinin harjoituspelin aikaisten toksisten kommenttien jälkeen. Tämä johti moitteisiin organisaation sponsorilta, öljy-yhtiö LUKOILta, joka myös sakotti organisaatiota 1 000 000 rupian verran.

Organisaation toimitusjohtajan Sergey Ignatkon mukaan sopimuksen päättymisen syynä oli kuitenkin se, että rosteri pyrki uudelleenneuvottelemaan sen ehtoja harjoitusjakson päättymisen myötä.

Venäläisen kommentaattorin Vitalii “v1lat” Volochain mukaan Luxutinin kommentit eivät suoraan johtaneet organisaation erottamiseen, mutta niitä käytettiin syynä olla maksamatta joukkueelle enempää. Hän myös syytti organisaatiota sopimusrikosta, johon kuului muun muassa pelaajien sakottaminen puolet näiden palkastaan.

ForZe kielsi asian omassa tiedotteessaan. Joukkueen kapteeni Ivan “VANSKOR” Skorohod väitti pian tämän jälkeen, että lähestulkoon kaikki ForZen tiedotteessa on valetta, mutta hän ei voi puhua asiasta enempää salassapitosopimuksen vuoksi.

Rosteri, johon kuuluvat Alexander “Gibkiy” Tkachenko, Egor “19teen” Leksyutin, Stanislav “633” Glushan, Eugene “Chuvash” Makarov ja Ivan “VANSKOR” Skorohod. jatkavat pelaamista itsenäisesti aiemman Gentlemen-nimensä alla.

Lähde: Vpesorts, Afkgaming Kuvalähde: Fredrick Tendong