SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
“Massiivinen ego voi koitua kohtaloksi” – Katso video Virtus.pron TI9-kulisseista
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

“Massiivinen ego voi koitua kohtaloksi” – Katso video Virtus.pron TI9-kulisseista

julkaistu: 27.09.2019 12:28

Venäläisorganisaatio Virtus.pro on julkaissut 30-minuuttisen dokumentin, joka vie katsojat TI9-kulissien taakse ja näyttää kuinka tulisia tunteita Dota 2 -huippukilpailijat kokevat.

“Pelin ulkopuolella VP:n pelaajat ovat ystäviä. Dotaa pelatessa emme ole ystäviä. Riitelemme koko ajan ja konflikteja tapahtuu kuten kaikilla. Olemme vain joukkue.”
– Roman “Ramzes” Kushnarev

Virtus.pro:n filosofia

Alexey “Solo” Berezin uskoo, että matka huipulle on yhtä, ellei jopa tärkeämpää kuin itse voitto. Kun Ramzesista, Solosta, Pavel “9pasha” Khvastunovista, Vladimir “No[o]ne” Minenkosta, sekä Vladimir “RojdER” Nikogosyanista koostuva joukkue perustettiin vuonna 2016, ei yksikään IVY-maiden pelaaja uskonut sen pysyvän koossa viikkoa pidempään.

“Virtus.pro on massiivisen egon omaava joukkue. Joukkueen sijoittuessa 1-sijan ulkopuolelle, joukkue etsii syntipukkia häviölle”
– Arsenij “ArsZeeqq” Usov

Joukkueen kirkkain tähti Ramzes oli kokoonpanon alkuaikoina hyvin ongelmallinen pelaaja sosaalisten taitojensa puutteen vuoksi eikä hänen antamansa kritiikki ollut rakentavaa. Solo oli tähän aikaan vastuussa “draft-osuudesta”, mutta kun tämä ei toiminut, teki joukkue siihen muutoksen. Virtus.pro:lle on tärkeää nähdä kokonaiskuva ja jos jokin ei toimi, siihen tehdään muutos.

Virtus.pron entinen kapteeni, äskettäin Evil Geniusesiin siirtynyt Roman “Ramzes” Kushnarev, tunnetaan pelaajana, joka ei pelkää kertoa mielipidettään

 


Yhteinen sävel

Lopulta joukkue löysi yhteisen sävelen ja puhkesi kukkaan Dota Pro Circuit 2018-19 kaudella. Tällöin Virtus.pro sekä Team Secret dominoivat kyseistä liigaa ennennäkemättömällä tavalla. VP:n pelaajat löysivät vahvan joukkuehengen sekä luottamuksen toisiinsa.

Virtus.pro saapui Shanghaissa järjestettyyn The International -turnaukseen suurin odotuksin menestyksekkään DPC-kauden jälkeen

 

Etenkin Dota 2:n suurimmassa ja arvostetuimmassa turnauksessa, The Internationalissa, paine suoriutua on kova. Joukkueiden näyttäessä huippusuorituksensa, myös heidän heikoimmat hetkensä näkyvät koko maailmalle. Joukkueen entisen valmentajan Arsenij “ArsZeeqq” Usovin mukaan juuri näinä hetkinä pelaajat usein unohtavat perusasioita, tehden vielä enemmän virheitä.

TI9-pettymys

Kiinalaisjoukkue PSG.LGD:lle kärsityn 0-2 tappion jälkeen tunteet kävivät kuumina Virtus.pron leirissä. Etenkin joukkueen kapteeni Ramzes antoi muiden pelaajien kuulla kunniansa.

“TI8-tappion jälkeen ainut keino pitää joukkue ennallaan ilman pelaajavaihdoksia oli tehdä Ramzesista kapteeni sekä varmistaa että hän oli tyytyväinen kaikkeen”
– Alexey “Solo” Berezin

Venäläisjoukkue ei saanut ratkottua ongelmiaan PSG.LGD sekä Royal Never Give Up ottelusarjojen välissä ja TI9:stä putoaminen tiesi lopun alkua 3 vuotta yhdessä pelanneelle joukkueelle, Ramzesin Evil Geniuses siirtoon kulminoituen.

Virtus.pro on tällä hetkellä uudelleenrakennusvaiheessa. Ramzesin EG-siirron lisäksi 9pasha siirtyi Ukrainalaisjoukkue Natus Vincereen ja vain No[o]ne, RodjER, sekä Solo ovat jäljellä.

Lähteet: Virtus.pro, Valve
Kuvat: Valve