SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Majoreille sataa kritiikkiä – Aurinko peitti näytön, lippujen hinnat pilvissä
  • Saara
    R

Majoreille sataa kritiikkiä – Aurinko peitti näytön, lippujen hinnat pilvissä

julkaistu: 14.07.2023 14:54

Dota 2 -yhteisö on kritisoinut ahkerasti Bali Major 2023 -tapahtuman järjestelyjä.  Viikonloppuna päättyneeseen turnaukseen liittyi tuotanto-ongelmia, jotka seurasivat jo Liman Majoreista tutun järjestäjäosapuolen Epulzen mukana.

Voiton Balilla vei Gaimin Gladiators – historian toinen joukkue, joka on onnistunut voittamaan kolme peräkkäistä Majoria. Melchior “Seleri” Hillenkampin joukkueen voitokas LAN-putki jatkuu kohti The International 2023 -turnausta.  Palkintorahoja tiimi on vuoden alusta lähtien ansainnut lähes 1,3 miljoonaa dollaria.

Gaimin Gladiatorsin saavutustakin enemmän mieleen saattavat silti painua suurtapahtumassa ilmeneet ongelmat. Ensimmäinen kritiikkivyöry tuli jo ennen kisojen alkua, kun osa faneista katsoi lippujen hinnat kohtuuttoman kalliiksi. Peruslippu Indonesian ensimmäiseen Major-turnaukseen maksoi 388 dollaria, joka on enemmän kuin sikäläinen keskimääräinen kuukausipalkka.

Myöhemmin, kun fanit pääsivät katsomaan otteluita paikan päälle, he huomasivat istuvansa ulkoilmalavalla sisätilojen sijaan. Teoriassa balilaisen auringon alla istuskelun ei odottaisi herättävän närää, mutta käytännössä paiste peitti lavan näytön, joten otteluiden kulkua oli vaikea seurata.

Dota 2 -subredditissä julkaistusta kuvasta huomaa, kuinka varjoa riitti vain puolikkaalle näytölle.

Itseään ihmiset varjostivat sateenvarjoilla kyetäkseen istumaan katsomossa trooppisen ilmaston armoilla. Voit katsoa kuvan tästä.

Epulzella oli hankaluuksia jo isännöidessään kisoja Limassa aiemmin tänä vuonna. Viivytyksiä ja tekniikan tahmeutta riitti, ja eräässäkin pelissä jouduttiin pitämään tauko pelaajakopin romahdettua.

Niin Liman kuin Balinkin tapahtumaa on verrattu vuoden 2016 katastrofiin. Tuolloin Shangaissa pidetyssä Major -turnauksessa pelaajien omaisuutta varastettiin hotelleista, ja Valven toimari Gabe Newell itse irtisanoi isännät ja tuotantoyhtiön.

Lähde: Dexerto Kansikuva: IO Esports / nuradiva / Reddit