SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Dota 2:n ranked-pelimuotoon kaksi uutta merkittävää muutosta
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Dota 2:n ranked-pelimuotoon kaksi uutta merkittävää muutosta

julkaistu: 09.08.2019 09:00

Dota 2:sen ranked-pelimuotoa on vuosien ajan kritisoitu siitä, kuinka se ei vastaa “oikeaa Dotaa”. Pelin kehittäjäyhtö Valve on nyt uuden päivityksen myötä ottanut askeleita tämän muuttamiseksi.

Tähän asti ranked-pelimuodossa on ollut kaksi MMR-arvoa, (Matchmaking Rating), solo ja party. Party MMR:ää ei ole tähän asti pidetty korkeassa arvossa ja pelaajien taitotasoa usein vertaillaan solo-ratingin perusteella.

Dota 2 on ennen kaikkea joukkuepeli ja Valve haluaa tuoda sen jatkossa myös paremmin esille. Uuden Dota 2 -päivityksen isoin sekä paljon keskustelua herättänyt muutos on näiden kahden erillisen MMR-arvon yhdistäminen.

Päivityksen toinen merkittävä muutos on “Ranked Roles”-ominaisuuden tuominen kaikkien pelaajien saataville. Aiemmin se on ollut lukittuna maksullisen Dota Plus -palvelun taakse.

Ranked Roles -pelihaussa voit hakea peliä haluamallesi pelipaikalle (Soft Support, Hard Support, Off Lane, Safe Lane, Mid Lane). Näin pelaajia kannustetaan pelaamaan joukkueena ja täyttämään pelissä normaalistikin pelattavia rooleja. Pelimuoto tekee myös pelaajien suosikkipelipaikkojen harjoittelemisesta helpompaa.

Valve pyrkii parantamaan pelaajakokemusta useilla saroilla seuraavan vuoden aikana. Kehittäjät pyrkivät kitkemään pelaajien välistä huonoa käytöstä, tekemään Dotasta uusille pelaajille helpommin lähestyttävän ja parantamaan yhdessä pelaamisen kokemusta.

Lähde: Valve
Artikkelikuva: Valve / Dota 2