SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Dota 2:n huipputurnaus The International 12 päätökseensä – Voittaja teki historiaa johon on aiemmin kyennyt kaksi suomalaista
  • Perttu
    Leinonen

Dota 2:n huipputurnaus The International 12 päätökseensä – Voittaja teki historiaa johon on aiemmin kyennyt kaksi suomalaista

julkaistu: 30.10.2023 20:00

Dota 2-pelin maailmanmestaruuskisa The International saateltiin eilen maaliinsa Seattlessa Yhdysvalloissa. The International 12 -turnauksen voittajaksi kruunattiin lopulta Team Spirit, joka pelasi häikäisevän turnauksen voittamalla kaikki ottelunsa. Finaalissa Team Spirit kaatoi Gaimin Gladiatorsin suoraan 3-0.

The International keräsi jälleen maailman 20 parasta joukkuetta päättämään Dota 2:n kautta ja metsästämään himoittua titteliä. Turnauksessa nähtiin myös suomalaisväriä, kun Topias “Topson” Taavitsainen teki paluun ainakin hetken ajaksi pelin kirkkaimpiin valoihin. Topson paikkasi turnauksessa loukkaantumishuolista kärsinytttä Tundra Esportsia, jonka taival päättyi kuitenkin jo pudotuspelien alussa.

Finaalissa kohtasivat kaksi turnauksen isointa ennakkosuosikkia. Gaimin Gladiators oli voittanut aikaisemmin kaudella kaikki kolme DPC Major-turnausta. Team Spirit puolestaan voitti Ryiad Mastersin ja pelasi muutoinkin vakuuttavan kauden.

Mestaruuden voittaneelle Team Spiritille The Internationalin voitto oli sen toinen historiassa, kun edellinen mestaruus joukkueelle tuli vuonna 2021.

Toisen mestaruutensa myötä Team Spirit on nyt OG:n ohella ainoa joukkue, joka on pystynyt voittamaan mestaruuden kahdesti. OG teki saman tempun voittamalla TI8- ja TI9-turnaukset. Silloin joukkueesa pelasivat Topson ja Jesse “JerAx” Vainikka.

Turnauksen voitosta Team Spirit lunasti itselleen noin 1.41 miljoonan dollarin palkintopotin. Voittopotti on huomattavasti pienempi kuin aikaisempina vuosina. Vuoden 2022 mestaruuden voittanut Tundra Esports sai esimerkiksi voitostaan 8.50 miljoonaa dollaria.

Team Spiritin voittosumma voi vielä kasvaa sillä Dota 2-peliin saatava Compendium-paketti on yhä myynnissä. Siitä saatavia tuloja Valve ohjaa The Internationalin palkinpottiin. Kyseinen paketti on myynnissä 17. päivä marraskuuta asti, joten jokaisen joukkueen ansaitsema palkintoraha tullee nousemaan ainakin hieman. Compendium-paketti ei ole tosin ollut niin iso myyntimenestys kuin mitä Valve olisi toivonut.

Kuva: Valve Lähde: Dexerto