SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Chongqin Major 2019 | Ennakko, Ohjelma & Vedonlyönti
  • Benjamin
    Läärä

Chongqin Major 2019 | Ennakko, Ohjelma & Vedonlyönti

julkaistu: 20.01.2019 17:41

Vuoden ensimmäinen Dota 2 Major -turnaus pärähti käyntiin lauantaina aamuyöstä ja turnauksessa nähdään jälleen kerran maailman Dota 2 -parhaimmistoa. Mukana on myös suomalainen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen joukkueensa Team Liquidin kanssa. Lohkovaiheen pelit pelattiin viikonloppuna ja maanantaina aamuyöstä alkaa Main Bracket. Turnaukseen astuessa ennakkosuosikit ovat ehdottomasti PSG.LGD, Virtus.Pro ja Team Secret. Näistä joukkueista PSG.LGD taisteli OG:ta vastaan viimeksi The Internationalissa ja oli yksilötasollisesti paras joukkue viime vuonna. Tiimille TI-häviö oli suuri pettymys ja uskonkin heidän lähtevän verenmaku suussa kotikentän majorille tavoittelemaan voittoa.

Virtus Pro hallitsi viime vuonna turnauksia voittamalla esimerkisi kolmesti ESL:n putkeen ja he sijoittuivat myös kahdesti kolmen joukkoon Majoreilla ja voittivat yhden Major-turnauksista. Virtus.Pro on todistanu historiassa Majoreiden olevan heidän kotikenttänsä, enkä usko heidän tuottavan pettymystä tälläkään kertaa.

Team Liquidin aloitus The Internationalin jälkeen ei ole sujunut niin kuin on odotettu. Joukkue ei pelannut Kuala Lumpur Majoreilla, mutta he voittivat Megafon Winterclash turnauksen. Joukkue joutuu myös pelaamaan nämä Majorit stand-inillä (varapelaaja), kun heidän tähtipelaajansa Amer ”Miracle-” Al-Barkawi ei päässyt turnaukseen henkilökohtaisista syistä. Hänen tilallaan pelaa Wingsin carrypelaaja Chu “shadow” Zeyu.

Shadow voitti Wings Gamingin kanssa The International 2016 -turnauksen, joten täysin surkea varapelaaja ei ole kyseessä, mutta joukkueella oli vain kolme päivää aikaa harjoitella hänen kanssaan. Tämän lisäksi hänen englantinsa ei ole välttämättä tarpeeksi hyvää, joten se vaikeuttaa kommunikointiin. Jos Amer ”Miracle-” Al-Barkawi olisi pelaamassa, pistäisin heidät ennakkosuosikiksi turnaukseen.

Team Secret teki muutoksia The Internationalin jälkeen, vaihtaen Offlane-pelaajansa Ludwig “zai” Wåhlberg ja carrypelaajansa puolalaiseen nuoreen lupaukseen Michal “Nisha” Jankowskiin. Team Secret sijoittui toiseksi Kuala Lumpurin Majorissa ja odotukseni ovat, että he pääsevät ainakin kärkikolmikkoon.

Turnauksen mustiksi hevosiksi nimeäisin EHOME:n, Forward Gamingin ja The Pangon (Vanha No Pangolier). Forward Gamingissä pelaa skenen veteraaneja, kuten Roman “Resolut1on” Fominok ja kyseinen pelaaja on aikasemminkin johdattanu joukkueitansa pitkälle turnauksissa. The Pango on uusi CIS-joukkue, mutta joukkue yllätti Majorin karsinnoissa voittaessaan esimerkiksi Virtus Pron. Joukkueessa on nuoria lupauksia ja joukkueen tähtipelaaja Aybek “Naive-” Tokaev on suurimpia uusia CIS-lupauksia.

EHOME on kiinalainen joukkue, missä pelaa kaksi The International -voittajaa, jotka pelasivat Wings Gamingissä. Joukkue pelasi todella hyvin Minoreissa ja uskonkin joukkueella olevan hyvät mahdollisuudet, jopa ylemmässä kaaviossa.

A-lohkossa ei pahemmin yllätyksiä koettu. EHOME näytti jo vahvuutensa Minoreilla pari viikkoa sitten ja joukkue on selkeästi ansainnut paikkansa kärkitiimien joukossa. Joukkueesta löytyy kumminkin kaksi Wings Gamingin pelajaa. Virtus.Pro voitti lohkon (4-2), mutta hävisi pelejä TNC:lle ja EHOMELLE. Virtus.Pro ei pelannut niin vahvasti, mitä vanha VP näytti ennen joulua, joten toivottavasti joukkue saa pakkansa kasaan kaaviovaiheeseen viimeistään.

Lohkovaiheessa B-lohko meni aikalailla myöskin odotusten mukaan. PSG LGD dominoi täysin ja Team Secret tuli toiseksi. Forward Gaming tosin yllätti positiivisesti ottamalla pelin Secretiltä, kuten myös LGD:ltä. Nähtäväksi jää pystyykö Forward näyttämään kyntensä pääturnauksessa.

Lohkovaihe C:n standinistä huolimatta voitti Team Liquid. Joukkueen tähtipelaajan Amer ”Miracle-” Al-Barkawi poissaolo tosin näkyi The Pangoa vastaan heti. Ensimmäinen peli oli täyttä Liquidin dominanssia, mutta toisen pelin otti The Pango ja kolmannen Liquid voitti niukin naukin. Vici Gamingia vastaan Liquid voitti 2-0, mutta pelit eivät olleet niin yksipuoleisia. Lopulta Vici Gaming tuli toiseksi kaaviossa ja jatkoi ylempään kaavioon.

Lohkovaihe-D oli Fnaticin juhlaa. Fnatic dominoi 2-0 Alliancen ja sen jälkeen tähtitiimi EG:n. Jos Fnatic jatkaa samalla mallilla, he voivat hyvinkin potenttiaallisesti päästä kärkikolmikkoon. Evil Geniuses oli toinen joukkue, joka pääsi ylempään kaavioon. He hävisivät yhden pelin Alliancelle, mutta sen jälkeen ottivat vakuuttavasti 2-1 voiton.

Pääturnaus alkaa huomenna klo 4:00 yöllä Suomen aikaa ja pääsemme näkemään turnauksen laadukkaimpien tiimien yhteenottoa yläkaaviossa. Lohkovaiheen pelien perusteella näen PSG.LGD:n ja Virtus.Pron pääsevän ainakin kärkikolmikkoon. Team Secret on varmasti myöskin kärkikolmikossa. Liquid kohtasi vain Vici Gamingin aiemmin, joten jää nähtäväksi mihin asti rahkeet riittää ilman Miraclea.

Fnatic ja EHOME voivat molemmat yllättää, mutta pidän Fnaticcia lievästi suosikkina. Alakaaviossa Pango ja Forward Gaming oletettavasti pääsevät ainakin seuraavalle alakaavion kierrokselle. Olettaen ennustusten tapahtuvan, Secret jatkaa yläkaavion finaaliin asti PSG.LGD kanssa. Alakaaviossa näen Liquidin jatkavan pitkälle, kuten myös Fnaticin.

Tästä vihjeisiin