SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Amerikkalainen Dota2-legenda Peter “ppd” Dager lopettaa kilpapeliuransa
  • Joni
    "Jukkis"
    Herranen

Amerikkalainen Dota2-legenda Peter “ppd” Dager lopettaa kilpapeliuransa

julkaistu: 22.04.2020 09:30

Dota 2:n legendaarisimpiin joukkueenjohtajiin kuuluva Peter “ppd” Dager on julkistanut Twitterissä lopettavansa kilpapeliuransa. Tämä on jo toinen kerta, kun Dager tekee kyseisen päätöksen. Tällä kertaa päätös näyttäisi kuitenkin olevan lopullinen.

Ppd:n nimen kuullessaan monelle Dota-fanaatikolle tulee mieleen kolme asiaa: The International 2015, älykkäät draftit sekä “toksisuus”. Pelinjohtamiskykyjensä lisäksi ppd on usein ollut otsikoissa ennakkoluulottomien ja vahvojen kommenttiensa vuoksi.

Peterin uran huippusaavutus oli The Internationalin voitto Evil Geniusesin paidassa vuonna 2015. Kyseinen TI-mestaruus on ainut, jonka yksikään amerikkalaisjoukkue on kyennyt saavuttamaan. Alamäki kuitenkin alkoi kyseisen turnauksen jälkeen.

Ppd:n ja joukkueen nuoren tähtipelaajan, nykyisin OG:ta edustavan Syed Sumail “SumaiL” Hassanin välinen suhde oli otsikoissa toistamiseen. Ppd siirtyikin pelaajan roolista organisaation toimitusjohtajan rooliin.

Noin vuoden johtotehtävissä ja turnausten studio-osuuksissa analystinä toimittuaan teki ppd paluun. Tie vei lopulta useiden “mix-joukkueiden” sekä Optic Gamingin kautta kohti Eurooppaa ja Ninjas in Pyjamasia.

NiP:n kokoonpanossa nähtiin kuitenkin muutoksia jatkuvasti ja Dagerille ei käteen ajasta ruotsalaisorganisaation kanssa jäänyt kuin muutama Minor-turnauksen voitto.

Twitlonger-postauksessaan Dager kertoo menettäneensä kilpailuviettiään, josta hänet vuosien ajan tunnettiin. Dotassa lähes vuosikymmenen kilpaillut yhdysvaltalaispelaaja haluaakin keskittyä nyt henkilökohtaiseen kehitykseensä ja löytää uuden määränpään, jota tavoitella.

Lähde: ppd:n Twitter
Artikkelikuva: Valve