SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Dota Auto Chess saa uuden kutsuturnauksen – normipelaajat jäävät nuolemaan näppejään
  • Aleksi
    Majander

Dota Auto Chess saa uuden kutsuturnauksen – normipelaajat jäävät nuolemaan näppejään

julkaistu: 20.02.2019 15:09

Kiinalaisen Drodo Studiosin julkaisema Dota Auto Chess (DAC) saa historiansa toisen suurturnauksen, kun tuore esports-organisaatio Radiance.gg julkaisi 10 000 dollarin kutsuturnauksen. DAC on arcadekartta Valven huippusuositussa Dota 2 -pelissä ja se on noussut nopeasti huikeaan suosioon. Peliä on ladattu tähän mennessä 4,4 miljoonaa kertaa ja se kerää päivittäin lähes puoli miljoonaa pelaajaa.

Radiance.gg on täysin tuore organisaatio, jonka takana on entinen League of Legends ammattilainen Hai ”Hai” Du Lam. Hai jätti kilpakentät vuonna 2018 ja on sen jälkeen keskittynyt streamaamiseen. Radiance Invitational on organisaation ensimmäinen turnaus ja toimii niin sanottuna Soft-launchina yritykselle.

Radiance Invitationaliin on tähän mennessä kutsuttu Jason “Amaz” Chan, Christoffer “Asmodai” Stub, Jeffrey ”Trump” Shih ja Janne ”Savjz” Mikkonen. Vielä ei ole tiedossa kuinka monta pelaajaa turnauksessa yhteensä nähdään.

Auto Chessiin ei tällä hetkellä ole lisätty mitään työkaluja turnausten järjestämistä tai seuraamista helpottamaan. Vaikeuksista huolimatta ensimmäinen DAC turnaus Twitch Rivals: Dota Auto Chess Showdown keräsi kiitettävän 60 000 katsojaa. Normaaleina päiviä peliä seuraa kymmeniä tuhansia katsojia Twitchissä, joten yleisöä turnauksille ja liigoille varmasti riittäisi.

Suuresta suosiosta huolimatta tavalliselle pelaajalle ei juuri turnauksia löydy. Tällä hetkellä ainoa yleisölle avoin palkintoturnaus on Team Liquidin sponsoroima QIHL Auto Chess Masters, joka pelataan perjantaina 23. helmikuuta. QIHL on discordissa toimiva matchmaking järjestelmä, jonka pääturnaukseen otetaan vain virallisen rankingin parhaat pelaajat. Palkintorahaa turnauksessa jaetaan 400 dollaria. Näillä näkymin QIHL:ssä tuskin nähdään Radiance.gg:n kutsupelaajia, sillä kukaan heistä ei ole lähelläkään sadan parhaan joukkoa.

QIHL:n lisäksi myös joinDOTA aloittaa liigan kuun lopulla, joskin heillä ei ainakaan tällä hetkellä ole tarkoitusta tarjota palkintoja.

Lähde ja artikkelikuva: Radiance.gg Twitter