SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Dota 2 -suurturnauksen lippujen hinnat pöyristyttivät katsojia – Myös pelaajat tyytymättömiä Valven toimintaan
  • Perttu
    Leinonen

Dota 2 -suurturnauksen lippujen hinnat pöyristyttivät katsojia – Myös pelaajat tyytymättömiä Valven toimintaan

julkaistu: 12.09.2023 14:27

Kuukauden päästä alkava Dota 2 -pelin huipputurnaus The International 2023 on puhututtanut poskettoman hintaisilla lipuillaan viimeiset viikot.

Turnaus pelataan tänä vuonna Yhdysvaltojen Seattlessa, jossa finaaliviikonlopun kolmen päivän lipusta joutuu pulittamaan hurjat 699 dollaria. Hinta ei sisällä edes veroja ja muita maksuja, joten yhteisön kiukku Valvea kohtaan on ymmärrettävää. Valve toimii turnauksen järjestäjänä.

Pelin yhteisö ei kuitenkaan ole ainoa, joka on tyytymätön Valven toimintaan turnauksen alla. Dot Esports sai kuulla lukuisista lähteistä, että Valve on päättänyt rajoittaa turnauksessa kilpailevien joukkueiden toimintaa.

Nimettöminä pysyttelevien lähteiden mukaan Valve tulee rajoittamaan joukkueiden pääsyä kulissien taakse, mikä poikkeaa täysin aikaisempien vuosien kaavasta. Nyt Valve on kuitenkin päättänyt rajoittaa harjoitustiloihin pääsevien ihmisten määrää sekä joukkueille tarjottavien lippujen lukumäärää.

Dot Esportsin lähteiden mukaan pudotuspeleihin yltäville joukkueille tullaan tarjoamaan ainoastaan kymmenen ylimääräistä lippua jaettavaksi ystävien, perheen ja organisaatioiden henkilökunnan kesken. Valve tarjoaa myös rajoitetun 12 lipun erän organisaatioille, jotka yltävät Climate Pledge -areenalla pelattavaan turnauksen finaaliviikonloppuun. Lisäksi turnauksenjärjestäjä on kertonut pitävänsä varauksessa 20 lippua jokaiselle finaaleissa pelaavalle organisaatiolle, mutta nämä 20 lippua täytyy lunastaa 699 dollarin hintaan siinä missä myös normaalien katsojien.

Harjoitustiloihin tulevat rajoitukset koskevat sinne pääsevien henkilöiden määrää. Ainoastaan seitsemällä henkilöllä on oikeus päästä jokaisesta organisaatiosta harjoitustiloihin. Tämä täyttyy varsin nopeasti, koska joukkueissa on viisi pelaaja ja valmentaja. Yleensä myös manageri, analyytikot ja sisällöntuottajat ovat paikalla turnauksissa.

Dot Esportsin mukaan useat lähteet ovat pettyneitä myös tähän Valven päätökseen. Joukkueiden on mahdotonta tuottaa sisältöä omiin kanaviinsa rajoitetulla henkilömäärällä. Esimerkiksi kuvaajat tai sosiaalisenmedian työntekijät eivät voi tulla harjoitussessioihin ja kulissien taakse. Valven sallima seitsemän henkilöä kulissien takana vaikeuttaa myöskin otteluihin valmistautumista ja otteluiden läpikäymistä.

The International-turnaus alkaa tasan kuukauden päästä 12. lokakuuta. Valve on saanut nyt kritiikkiä suunnalta jos toiseltakin ja kritiikin määrä tulee tuskin kuluvan kuukauden kuluessa tästä laantumaan.

Kuva: Valve Lähde: Dot Esports