SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Dortmund – Mönchengladbach: Kaatuuko kärkijoukkue jo toistamiseen tällä viikolla?
  • Toimitus

Dortmund – Mönchengladbach: Kaatuuko kärkijoukkue jo toistamiseen tällä viikolla?

julkaistu: 21.12.2018 15:43

Bundesliigan kärkiottelussa Signal Iduna Parkilla kohtaavat perjantai-illan myöhäisottelussa Borussia Dortmund ja Borussia Mönchengladbach. Kärkikaksikon ero on tällä hetkellä kuusi pistettä isäntien eduksi, kun 16/34 kierrosta liigaa on pelattu.

Liigakärki Dortmund hävisi sakufutiksen ystävien järkytykseksi tiistaina putoamispeikkoa karkuun juoksevalle alemman keskikastin Dusseldorfille 1-2 Veltins Arenalla vaihtomies Paco Alcacerin myöhäisestä kavennuksesta huolimatta.

Edellisviikkoinen riemu Mestarien Liigan alkulohkon ykkössijan ja lohkon päätöskierroksella Monacosta (2-0) otetun vierasvoiton ja sitä seuranneen Bundesliigassa Bremenistä (2-1) otetun kotivoiton jälkeen tuota tappiota voi pitää vähintäänkin yllättävänä.

Tsämppärin ja cupin pelit mukaanluettuna Dortmundin tappio oli ensimmäinen laatuaan kahdeksaan otteluun. Tappiota ennen se oli voittanut seitsemän matsia ja pelannut kerran tasan.

Dortmund on ollut erittäin vahva kotijoukkue. Kahdeksasta pelistään Signal Iduna Parkilla se on voittanut seitsemän ja pelannut kerran tasurin. Yhteismaalit kotistadionilla ovat 27-10.

Gladbach nujersi kotonaan Stadion Im Borussia Parkilla tiistaina liigajumbo Nürnbergin 2-0 Thorgan Hazardin ja Alassane Plean osumilla. Hazardilla oli varaa sössiä avausjaksolla kiikaritilanteessa pilkkukin ja siitäkin huolimatta isäntien risukasaan paistoi aurinko.

Gladbachin vierassaldo (2-3-3, maalit 12-13) ei mairittele, tosin voitetuista joukkueista toinen sattuu olemaan muuan Bayern München, minkä Gladbach murhasi Allianz Arenalla aiemmin syksyllä peräti 3-0. Tuosta pelistä ei kannata kuitenkaan tehdä mitään järinsuuria päätelmiä suuntaan jos toiseenkaan.

Dan-Axel Zagadou ja Manuel Akanji ovat isänniltä tänään sivussa. Vierailta on ulkona melkoinen liuta veijareita, sillä poissa ovat Matthias Ginter, Christoph Kramer, Julio Villalba, Raffael sekä näillänäkymin myös Mamadou Doucoure ja Lars Stindl.

Joukkueiden keskinäisistä peleistä Dortmund on vienyt kuusi aiempaa kohtaamista. Kotiluolassaan se on voittanut neljä tuoreinta kamppailua yhteismaalein 15-2.

Tsämppärissä aikanaan kevään pudotuspeleissä Tottenhamin vastaansa saava Dortmund on liian vahva joukkue kaatumaan kotoisessa liigassa toistamiseen viikon aikana ja varsinkaan kotiluolassaan Signal Iduna Parkilla yli 80K silmäparin edessä.Rolle-setä raapustaa tänään selvääkin selvemmän kotivoiton lapuille!