SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Dinamo Riika – Jokerit: Palaako narrit voittojen tielle?
  • Toimitus

Dinamo Riika – Jokerit: Palaako narrit voittojen tielle?

julkaistu: 25.09.2018 13:55

Läntisen konferenssin viidentenä oleva Dinamo Riika on aloittanut kautensa mallikkaasti. Se on kahminut yhdeksästä pelistä 11 pinnaa, mikä on vain neljä vähemmän kuin konferenssin kärjessä porskuttavalla Jokereilla.

Girts Ankipansin sisäänajama aggressiivinen pelityyli on ollut jo usealle vastustajalle myrkkyä. Riikalaiset ovat rokottaneet kotonaan jo Dynamo Moskovaa ja Sibiriä sekä vieraissa Metallurgia, Kunlunia ja Admiralia.

Janis Kalninsin lähdettyä Dinamon maalinsuulta narreihin, uusi heppu löytyi Latvian maajoukkueessakin torjuneesta Kristers Guldlevskisista, joka on torjunut viime kaudet rapakon takana.

Dinamon alakerta kansoitettiin tyystin uusiksi viime kaudesta. Kanukki Mathew Maione toi KalPasta laatua ja tehoa tuntuu löytyvän, kuten kolme maalia ja kymmenen pinnaa yhdeksässä pelissä ovat osoittaneet.

Pakeista Vitjazin Sergei Gimajev, Ladan Kristaps Sotnieks ja HV-71:n Marc Zanetti löysivät myös uuden kodin Riikasta.

Jo neljättä seuraa yhtä monen vuoden aikana edustava ruotsalaissentteri Linus Videll on ollut Dinamon tehokone alkukaudella: kuusi reppua ja 11 pinnaa yhdeksään peliin puhuu murhaavaa kieltään. Sentterin maaleista viisi on syntynyt ylivoimalla.

Muutenkin Dinamon vaarallisuutta nimenomaan erikoistilanteissa ei voi turhaa korostaa: sen ylivoimatehokkuus 26,8% ja alivoimakin vielä 84,6% ovat liigan kärkipäästä, vaikka Dinamo istuukin kohtuuttoman usein jäähyboksissa.

Kalnins pelaa tänään vanhaa seuraansa vastaan. Latvialainen on torjunut neljässä ottelussa torjuntaprosentilla 92,9. Voittoja on kertynyt plakkariin kolme ja ainoa tappio on tullut jatkoilla SKA Pietaria vastaan.

Viime kaudella molemmat voittivat toisensa kahteen otteeseen ja yhteismaalit kirjattiin Dinamolle 10-8. Dinamo osoitti jo silloin, että mikäli se pelaa fiksusti se voi aiheuttaa narreille harmaita hiuksia.

Dinamo jäi raskaan vieraskiertueen jälkeen viime pelissään heti kotonaan Spartak Moskovan jalkoihin. Jos se pysyy boksista tänään poissa, on sillä eväät haavoittaa teknisesti ja laadullisesti vahvempia vieraitaan.

Narrien lähtiessä mailatalkoisiin vie Dinamo eittämättä pelin murhaavalla ylivoimallaan, missä Videll toimii viikatemiehen roolissa. Narrit tekee kaikkensa palatakseen takaisin raiteilleen voittojen tielle, jolta Avtomobilist sen viimeksi suisti.