SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Device vahvisti huhut siitä, mistä NiP-lähtö johtui – Pettäminen ja stressi oli liikaa: “Olin eristyksissä siellä”
  • Toimitus

Device vahvisti huhut siitä, mistä NiP-lähtö johtui – Pettäminen ja stressi oli liikaa: “Olin eristyksissä siellä”

julkaistu: 11.05.2023 15:16

Astraliksen AWP-pelaaja Nicolai “dev1ce” Reedtz on avannut tanskalaisen tubettajan haastattelussa tilannetta, joka johti siihen, että hän jättäytyi pitkälle tauolle aktiivisesta Counter-Strikesta.

Yksi CS:GO:n etevimmistä AWP-pelaajista, major-voittaja ja -mvp, siirtyi ruotsalaiseen Ninjas in Pyjamasiin ja muutti Tukholmaan huhtikuussa 2021, mutta jättäytyi sairauslomalle vain puoli vuotta liittymisensä jälkeen. Dev1ce palasi pelikentille Astraliksen paita päällä vasta viime vuoden lopulla.

NiPissä tanskalaisen Dev1cen, CS:GO:n niin kutsutun Ronaldon, piti yhdessä muuten ruotsalaisen kokoonpanon kanssa voittaa major-kotikisat Tukholmassa. Unelma kariutui puolivälierissä, ja toinen pettymys tuli heti perään BLAST Premier Fall Finals -turnauksessa, joka puolestaan pelattiin Devicen kotimaassa Tanskassa. Pian tuloksien jälkeen tähti jättäytyi pois kokoonpanosta, sairauslomalle.

Dev1ce vahvisti haastattelussa sairausloman johtuneen stressin lisäksi siitä, että hänen ruotsalainen tyttöystävänsä petti häntä vain kaksi kuukautta Ruotsiin muuttamisen jälkeen, ja kaiken lisäksi Reedtzin hyvän ystävän kanssa. Tämä johti siihen, että Reedtz oli yksin Tukholmassa ilman tukiverkkoa samalla, kun paineet yksityisen elämän suhteen ja joukkueen tuloksista kasautuivat. Haastattelussa hän avaa tilannetta näin:

“Ilmeisesti monet ihmiset tiesivät. En tiennyt sitä itse. Se oli hyvin ainutlaatuinen, elokuvamainen ja outo tunne. Olin eristyksissä siellä [Ruotsissa], eikä minulla ollut mitään muuta tuttavaverkostoa kuin NiP”, Dev1ce aloittaa.

“Minulla on aina ollut stressiongelmia, ja siitä lähtien kun aloitin, minulla on aina ollut paljon (ongelmia) vatsan kanssa. Minulla taisi olla puolitoista tai kaksi vuotta, jolloin oksensin päivästä toiseen stressin takia. Se johtuu vain paineista, matkustuspäivistä ja siitä, ettei koskaan rentoudu. Ja sitten NiP:n kanssa vietetyn ajan loppu puolella olin yksin Ruotsissa, ilman ystäviä, tyttöystävää tai mitään. Ja sitten stressi alkoi pahentua ja pahentua, enkä tiennyt mistä se johtui, se vain jatkui.”

Dev1cen mielessä ei aluksi edes ollut paluu Astralikseen, hän ei edes tiennyt haluaisiko jatkaa CS:GO:n pelaamista laisinkaan. Lopulta univaikeudet, stressi ja ahdistus helpottivat, ja Counter-Striken yksi legendaarisimmista pelaajista palasi serverille.

Lähde: Draft5 ja bareen Kuva: Astralis