SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Device kohtaa NIP:n ensi kerran siirtonsa jälkeen – Aleksib yrittää pitää amerikkalaista unelmaa elossa
  • Toimitus

Device kohtaa NIP:n ensi kerran siirtonsa jälkeen – Aleksib yrittää pitää amerikkalaista unelmaa elossa

julkaistu: 28.01.2023 15:02

CS:GO-vuoden aloittanut BLAST Premier Spring Groups -turnaus on edennyt loppusuoralle. Aiemmin sijat 1.-3. ja paikkansa jatkoon kevään finaaleihin varmistivat Vitality, Faze ja G2. Heidän seurakseen jatkoon liittyy vielä kolme joukkuetta “kerrasta poikki” -kaavion kautta. Loput, ulos jääneet kuusi joukkuetta lähtevät hakemaan vauhtia Spring Showdown -turnauksesta myöhemmin keväällä.

BLAST julkisti eilen, että seuraava Spring Final pelataan kesäkuussa Washingtonissa, Yhdysvaltojen pääkaupungissa. Se säkenöitti sopivasti kahden jenkkijoukkueen, Complexityn ja Evil Geniusesin,välistä taistoa siitä, kumpi tippuu ja kumpi jatkaa vielä turnauksessa. Lopulta Complexity veti pidemmän korren 2-1.

Eilisen yllättäjä oli BIG, joka kaatoi Liquidin shokeeraavasti Showdowniin. Jenkkien taktiikat osoittivat heikkoutensa, kun selkäsauna tuli ensin Nukessa 2-16 ja sen jälkeen uusimmassa kartassa Anubiksessa 8-16.

Aleksib ja NiP pelaavat odottamattomassa tilanteessa — milloin konfig pelaa?

Kerrasta poikki kaaviossa pelaa myös Aleksi “Aleksib” Virolainen ja hänen joukkueensa Ninjas in Pyjamas. Tiimillä on ollut aikamoinen viikko, sillä kokoonpanon peruskiviin kuuluva Hampus “hampus” Poser ilmoitti yllättäen kesken turnauksen jättäytyvänsä pois kilpapelaamisesta kevätkauden ajaksi.

Uudeksi pelaajaksi signeerattiin Kristian “k0nfig” Wienecke, mutta hän ei saa pelata vielä BLAST Premier Spring Groups -turnauksessa, sillä hänet on ilmoitettu jo aiemmin Heroicin vaihtopelaajaksi. Ninjat pelaavat täten loput ottelut turnauksesta Max “maxster” Janssonin kanssa, joka pelasi jo aiemmin Natus Vincereä vastaan hampuksen paikkaajana. Konfig tekee debyyttinsä ensi viikolla IEM Katowicen Play-In vaiheessa.

Lue lisää: Pysyvä kokoonpanomuutos Aleksi Virolaisen CS:GO-joukkueessa – Tanskalaistähti liittyy yllättäen Ninjas in Pyjamasiin

Ninjoja vastaan eliminaatio-ottelussa nousee tanskalainen Astralis. Joukkueiden kohtaaminen on ensimmäinen sen jälkeen, kun Nicolai “device” Reedtz siirtyi NiPistä takaisin Astralikseen. Voisi kuvitella että asetelma peliin olisi sen vuoksi tiivistunnelmainen, mutta ninjojen tämänhetkisessä joukkueessa ainoa, joka devicen kanssa pelasi, kun tämä oli osa kokoonpanoa vuosina 2021-22, on Fredrik “REZ” Sterner. Kaikki muut kokoonpanon jäsenet ovat vaihtuneet tai tauolla sitten tanskalaisen lähdön.

Astralis vs. NiP alkaa kello 16:00 ja näet sen suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta. Voittaja etenee OG:ta vastaan ratkaisemaan kummalle menee menolippu Amerikkaan.

Päivän toinen ottelu hoidetaan illemmalla, kun Complexity kohtaa jatkopaikan ratkaisevassa ottelussa Natus Vinceren kello 19:30.

Kuva: BLAST