SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning: Jatkuuko salamapaitojen voittoputki?
  • Johannes
    Romu

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning: Jatkuuko salamapaitojen voittoputki?

julkaistu: 04.12.2018 14:08

Itäisessä konferenssissa Detroit Red Wings koittaa horjuttaa taalaliigan kovinta jengiä, kun Tampa Bay Lightning saapuu autokaupunkiin. Atlantin divisioonan välienselvittelyn estradina toimii Detroitin kotiluola Little Caesars Areena.

Detroit Red Wings pitää hallussaan itäisen konferenssin 12.sijaa ja Atlantin divisioonasta joukkue löytyy toiseksi viimeisenä. Joukkueen kahden ottelun mittainen voittoputki meni tylysti poikki edellisessä ottelussa, kun hirmuvireessä oleva Colorado Avalanche kävi ryöstöretkellä, kaataen punasiivet tylysti maalein 0-2.

Detroitin kokoonpanosta poissa on puolustaja Trevor Daley, joka potee alavartalovammaa. Daley on kuitenkin erittäin lähellä pelikuntoa ja kiekonsyöjä saatetaan nähdä Tampa -ottelussa. Varmistus puolustajan pelikunnosta tulee lähempänä ottelua. Pelikieltoa kärsii Colorado -ottelussa hölmöillyt Tyler Bertuzzi, joka sai kahden ottelun pelikiellon, lyötyään vaihtopenkiltä Matt Calvertia naamaan. Bertuzzin poissaolo on ikävä takaisku, sillä kanalaislaituri on joukkueensa neljänneksi paras pistemies.

Maalinsuulla aloittanee edellisen pelin luukkua avannut Jimmy Howard (92.33/2.66).

Vierasjoukkue Tampa Bay johtaa tällä hetkellä niin itäistä konferenssia kuin Atlantin divisioonaa. Joukkue on itse asiassa taalaliigan paras joukkue tällä hetkellä 41 pisteellä. Salamapaidat saapuvat B2B -ottelun jälkimmäiseen osaan kolmen ottelun voittoputkessa. Joukkue kävi eilen hakemassa rutiinivoiton Prudential Centeristä, missä katolleen meni New Jersey Devils maalein 1-5.

Joukkueen tehovitja: Tyler Johnson (1+0) – Brayden Point (1+2) – Nikita Kucherov (1+3) värkkäsi maalin mieheen ja oli alati vaarallinen hyökkäysalueella. Kucherov liitää tällä hetkellä kolmen ottelun maaliputkessa ja venäläistaituri on tehnyt viidessä viimeisessä ottelussa 3+10 tehot.

Tampa Bayn kokoonpanosta poissa ovat ykkösmolari Andrei Vasilevski ja puolustaja Anton Stralman. Stralman on erittäin lähellä pelikuntoa, mutta mies ei ollut eilen askissa paholaisia vastaan, joten hyvin todennäköistä on, että ruotsalainen ei pelaa myöskään Devils -ottelussa.

Tampa Bayn maalinsuulla pelasi eilen Louis Domingue (89.96/3.14), joka on myös potentiaalinen vaihtoehto Devils -otteluun. Jos Tampa päättää kuitenkin vaihtaa maalivahtia Detroit -otteluun, joka on hyvin epätodennäköistä, koska pelataan tärkeä ottelu divisioonan sisällä, niin maalinsuulla aloittaa tänään ensimmäisen NHL -ottelun vyölleen saava Edward Pasquale.

Ottelun maaliodottama on erittäin suuri, johon bookkerit ovatkin jo reagoineet. Sen sijaan katseemme kiinnittyy vierasjoukkue Tampaan. Vaikka joukkue pelasi eilen, oli viimeinen erä Tampalta pelkkää pelailua ja näin myös jäi energiaa Detroit -otteluun. Tampan hyökkäysmateriaali on kotijoukkuetta huomattavasti laajempi ja tehokkaampi, mikä riittää kyllä kaatamaan peräkkäisinä iltoina myös Detroitin.

Joukkueiden historia puoltaa vierasjoukkueen voittoa vahvasti, sillä Detroit on viimeksi onnistunut kaatamaan Tampan huhtikuussa 2016. Tampa on vienyt 12 edellistä joukkueiden kohtaamista, joista 11 ottelua varsinaisella peliajalla. On vaikea uskoa, että salamapaitojen viisikkopelaaminen romahtaa niin paljon, että joukkue kyntäisi tänään Detroitissa.