SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
NFL logo
  • Toimitus

Detroit Lions – Carolina Panthers: Carolina matkalla pleijareihin

julkaistu: 18.11.2018 10:36

Tänään Detroitin autokaupungin Ford Field areenalla käydään Detroit Lionsin ja Carolina Panthersin välinen ottelu. Villieläimistä leijonien pleijarihaaveet taisivat nytkähtää lopullisesti kaivon poohjaan viikko sitten, kun joukkue hävisi Chicago Bearsseille 28 – 14 ja ajautui tilanteeseen, jossa joukkueella on kuusi tappiota ja vain kolme voittoa.

Tämän päivän vierasjoukkue Panthers taas porskuttelee menemään täysin päinvastaisella saldolla, kun joukkue on saalistanut tämän kauden seikkailuistaan kuusi voittoa ja kolme tappiota. Vieraissa pelaaminen on ollut hivenen vaikeaa, mutta toisaalta myös vierasvastukset ovat olleet kokolailla kovaa luokkaa ja myös tämän päivän kotijoukkue on kompuroinut hivenen liikaa Ford Fieldillä.

Tämän illan suurin muutuja saatetaan nähdä sään osalta, koska ilmassa on noin kymmenen prostentin mahdollisuus, että illalla pelataan lumisateessa. Tämä luonnollisesti palvelisi paljon paremmin kotijoukkuetta, kun Kalifornian lämmöissä elämäänsä viettäviä vieraita. Sää on ilmeisesti kuitenkin plussan puolella, joten sadekkin tulee ilmeisemmin vetenä, jos sellaista edes tulee. Pieni lumisateen mahdollisuus on kuitenkin ennusteiden mukaan olemassa.

Kotijoukkueen pelinrakentajan tontilla huseeraa Matthew Stafford, joka tykkää heittopainotteisesta pelikirjasta ja sellaisella Lions on myös pelannut. Toisaalta se on myös luontevaa, kun palloa kainalossa kantavana pelaajana toimii normaalisti vain 21 vuotias Kerryon Johnson, joka ei aivan vielä ole sarjan parhaita pallon kantajia. Kotijoukkueella on tänään kaksi merkittävää poissaoloa, kun yksi puolustuksen johtohahmoista Ezekiel Ansah on ainakin vahvasti puolikuntoisena illan ottelussa ja laitahyökkääjä Marvin Jones Jr:n polvi estää pelaamisen tässä ottelussa kokonaan.

Vierasjoukkueen pallosta huolehtii yksi koko sarjan viihdyttävimmistä pelinrakentajista Cam Newton. Mies heittää palloa hyvin ja nykyään jopa kohtuu varmasti, mistä kertoo hänelle kohtuulliset viisi harhaheittoa yhdeksään peliin, mutta sen lisäksi juoksee pallon kanssa loistavasti. Tämän kauden saldo onkin yli 2000 heitettyä jaardia ja yli 350 juostua. Samalla mies on kipitellyt myös neljä TD:tä.

Toisena vieraiden juoksupeloitteena toimii Christian McCaffrey. Mies joka on myös huomattavan hyvä potkujen palauttaja, mutta tällä kaudella onnistunut myös juoksupeleissä mukavasti saaden aikaiseksi 579 jaardia ja neljä juostua TD:tä. Sen lisäksi tililtä löytyy 54 koppia, joilla on edetty 439 jaardia ja kopi jälkeen pallo on neljästi myös kannettu vastustajan maalialueelle. Panthersin ainoa poissaolija on alle 200 jaardin laitahyökkääjä Torrey Smith ja tietysti IR miehet, joista mainittakoon kaksi tärkeintä eli Kalil ja Cockrell, joten vieraiden miehistö on harvinaisen terveenä liikkeellä tänään.

En löydä mitään syytä, miksi motivoituneempi ja parempi vierasjoukkue ei voittaisi tänään tätä ottelua, joten pelivalinta on tänään selkeä. Ainoastaan tasoituksen kanssa ajattelin muutamaa vaihtoehtoa, joista kertoimien mukaan parhaaksi osoittautui seuraava.