SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:n huippuliiga jatkuu pitkälle tulevaisuuteen – Osapuolena ENCE ja 14 tähtijoukkuetta
  • Juuso
    Syngelmä

CS:n huippuliiga jatkuu pitkälle tulevaisuuteen – Osapuolena ENCE ja 14 tähtijoukkuetta

julkaistu: 14.01.2022 11:18

Maailman turnausjärjestäjien kärkinimiin kuuluva ESL on jatkanut kaikkien nykyisten 14 ESL Pro League -jäsenjoukkueiden sopimusta vuoteen 2025 asti. Huippu CS:ää nähdään täten ainakin vuosikymmenen puoliväliin asti.

ESL Pro League -sarjaa pelataan kahdesti vuodessa ja mukana on karsiutujen lisäksi pysyvät 14 joukkuetta, mukaan lukien suomalaisorganisaatio ENCE.

Alunperin 2020 allekirjoitetun Louvre-sopimukseksi kutsutun diilin mukaan siihen kuuluvat 14 joukkuetta saavat osansa kiertueen tuotoista ja pysyvät paikat ESL Pro Leaguessa. Paikan lisäksi sopimusjoukkueet saavat osallistua ESL Pro-kiertueen muihin turnauksiin.

Vielä viime vuonna sopimusjoukkueita oli 12, mutta muutama kuukausi sitten FURIA ja BIG liittyivät kokoonpanoon. Heroicin on määrä liittyä sopimusjoukkueisiin tämän vuoden aikana, jolloin joukkueiden määrä kasvaisi 15:een.

ESL:n mukaan laajennuksella ja jatkosopimuksilla tarjotaan entistä parempia tuloksia kumppaneille, mutta myös yritetään parantaa Pohjois-Amerikan CS:GO-skeneä ja sen taloutta. Yhdysvaltojen CS-skeneen on vaikuttanut negatiivisesti edelleen käynnissä oleva COVID-19 -pandemia. Lisäksi kilpaileva Riot Gamesin Valorant-peli on tuottanut tappiota CS:GO:n esports-puolen kehitykselle Yhdysvalloissa, joka on yksi pelialan merkittävimpiä markkinoita.

“Louvre-sopimuksen jatkaminen on iso juttu CS:GO:lle. Sen lisäksi, että jatkosopimus symboloi yhteistyötä ESL:n ja joukkueiden välillä, tämä auttaa meitä parantamaan niin sanottua CS:GO-taloutta Pohjois-Amerikassa.”, kommentoi Liquidin perustaja ja toinen toimitusjohtaja Victor Goosens.

ESL Proliigan jäsenjoukkueet ovat Astralis, Complexity, ENCE, Evil Geniuses, FaZe Clan, Fnatic, G2 Esports, MOUZ, NAVI, Ninjas in Pyjamas, Team Liquid, Team Vitality, FURIA ja BIG.

Lähde: HLTV

Kuva: ESL

Tuoreimmat uutiset: