SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
CS:GO-tähtiselostaja kohun keskellä – syyttää uutta naisten liigaa “syrjiväksi ja myrkylliseksi”
  • Toimitus

CS:GO-tähtiselostaja kohun keskellä – syyttää uutta naisten liigaa “syrjiväksi ja myrkylliseksi”

julkaistu: 23.12.2021 18:51

CS:GO-selostaja Auguste “Semmler” Massonnat herätti närkästystä keskiviikkona julkaistuaan sarjan twiittejä, jotka kommentoivat turnausjärjestäjä ESL:n lanseeramaa naisten CS:GO-liigaa.

Esportsin suurtoimija ESL julkisti tällä viikolla #GGForAll-projektin, jonka ytimenä on naisille järjestettävä 500 000 dollarin Counter-Strike-turnaussarja ensi vuodelle.

ESL:n tavoitteena on tiedotteensa mukaan rikkoa rajoja ja edistää sitä, että esportsista tulisi kaikkia osallistava, kunnioittava ja voimaannuttava tila.

Aiemmin CS:GO:sa ei ole ollut erikseen miesten ja naisten sarjoja, mutta käytännössä huipputasolla naisia ei näy.

Semmler ei ollut uutisesta riemastunut. CS-ykköstason turnauksia vuosikausia kommentoinut Massonnat kutsui vain naisille tarkoitetun liigan luomista “syrjiväksi ja myrkylliseksi” miehiä kohtaan, ja vaati sarkastisesti vain miehille tarkoitettujen turnausten luomista.

Massonnatin mielestä jos tavoite on saada enemmän naisia kilpailemaan miesten kanssa, ei vain naisille tarkoitetun rahanarvoisen liigan luominen edesauta asiaa. Hän jatkaa, että “varma palkka vähemmän kilpailullisesta liigasta” ehkäisee pyrkimistä kamppailemaan CS:n ykköstasolle.

Massonnatin kommentit saivat ymmärrystä, mutta myös monilta täystyrmäyksen. Kommenteissa tuodaan esimerkiksi esille, kuinka oma liiga naisille on vain prosessin alku edistämään naisten näkyvyyttä esimerkiksi CS:GO:ssa. Eräs kommentoija tuo esille, että kun useampi nainen tai tyttö pääsee näkemään naisia satojen tuhansien dollarien kilpailuissa, voivat he nähdä itsensäkin isolla lavalla pelaamassa. Kun sen johdosta enemmän naisia päättää pelata, taitotaso kasvaa ja lopulta naiset voivat kilpailla miesten kanssa. Tällöin “erillisiä” liigoja ei tarvittaisi.

Loppujen lopuksi erimielisyyksistä huolimatta on kaikkien tavoite toivottavasti se, että niin CS:GO kuin koko esports-skene olisi kaikille avoin, ja että niin pelaajat kuin seuraajatkin pääsisivät nauttimaan parhaimmasta mahdollisesta kilpailullisesta tasosta.

Kuva: Blast