SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-tähti ehdottaa jatkoaikaan muutoksia – “Tästä hyötyisivät kaikki”
  • Sauli
    Rautiainen

CS:GO-tähti ehdottaa jatkoaikaan muutoksia – “Tästä hyötyisivät kaikki”

julkaistu: 25.08.2020 13:04

CS:GO joukkue Astraliksen kapteeni Lukas “gla1ve” Rossander ehdotti tällä viikolla muutoksia Counter-Striken jatkoaikapelaamiseen. Esitetyt muutokset vähentäisivät nykyjärjestelmään verrattuna jatkoaikaan kuluvaa aikaa. Ideat herättivät CS-yhteisössä laajaa keskustelua.

Paluu Astralikseen

Gla1ve, joka on ottanut lomaa kilpailullisesta CS:GO:sta loppuun palamisen vuoksi, on palannut Astralikseen. Joukkueen kapteeni ei kuitenkaan pelaa vielä käynnissä olevassa ESL One: Cologne 2020 Online – Europe tapahtumassa vaan hän on virallisesti vielä joukkuetoverinsa Andreas “Xyp9x” Hojsleth tavoin poissa kokoonpanosta.

Colognessa pelattiin kuitenkin saksalaisen BIGin ja ruotsalaisen Ninjas in Pyjamasin välinen ottelu, joka kesti peräti 54 kierrosta. Ottelun kestettyä hurjat lähes kaksi tuntia, Gla1ve tarttui Twitteriin ja ehdotti muutosta jatko-ajan pelaamiseen.

Kokenut pelinsisäinen johtaja esitteli, että kolmen peräkkäin pelatun kierroksen ja puolien vaihdon sijasta pelaajien kannattaisi vaihtaa puolta jokaisen kierroksen välissä. Tämä vähentäisi maratonpelien mahdollisuutta ja tanskalaisen mielestä tästä hyötyisivät niin katsojat, pelaajat kuin turnausjärjestäjätkin.

Yhteisö ei ole yksimielinen

Yhteisö on ollut ideasta eripurainen. Monien mielestä Gla1ven ehdotus tekisi jatkoajasta sekaisen ja taktinen pelaaminen vähenisi. Lisäksi monet pohtivat jatkoajan erityisen tunnelman katoavan.

Gla1ven idea saattaa tulla osittain Valorantista. Kyseisessä CS:GOn kaltaisessa ammuntapelissä jatko-aika pelataan vaihtaen puolta jokaisen kierroksen välissä.

Jatkoaika ei ole ainoa muutosehdotus CS:n kilpailullisten pelien kierroksiin mikä on nostettu esille. Toinen paljon puhuttu on idea on puoliajan kierrosmäärän muuttamiseksi 15:sta 12.

Kuva: Gla1ve Lähde: AFKgaming