CS:GO-majoreihin alle viikko – kaksi pelin kirkkainta tähteä vertailussa
    Syngelmä

julkaistu: 26.10.2022 11:33

ZywOo ja s1mple vertailussa

CS:GO:n maailmanmestaruusturnaus alkaa alle viikon kuluttua. Nyt onkin hyvä hetki vertailla viime vuosien kahta maailman parasta pelaajaa, ja arvioida, kumpi vie pidemmän korren Riossa.

Kaksi edellistä major-turnausta pelattiin Ruotsin Tukholmassa ja Belgian Antwerpenissä. Tukholman turnaus päättyi Aleksandr “s1mple” Kostylievin edustaman Navin voittoon. S1mple valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Tukholmassa s1mplen HLTV-rating oli 1.47 ja K/D (tappo-kuolema -suhde) peräti 106 tappoa plussalla. Mathieu “ZywOo” Herbaut ja Vitality hävisivät turnauksen puolivälierässä mestaruuteen yltäneelle Naville. Tukholmassa ZywOon rating oli 1.30 ja K/D upeasti 76 tappoa plussalla.

Antwerpenissä mestaruuteen ylsi FaZe ja Navi sijoittui hopealle. S1mplen rating turnauksessa oli 1.20 ja K/D 52 tappoa plussalla. ZywOo oli vain hieman kilpakumppaniaan heikompi 1.19 ratingilla ja +42 K/D:lla. Vitalityn turnaus Antwerpenissä päätyi pettymykseen, kun joukkue ei yltänyt pudotuspeleihin asti.

Kun nämä kaksi major-turnausta [Tukholma ja Antwerpen] lasketaan yhteen, s1mplen rating 22 karttaan on 1.32 ja vaikutusrating [impact] on 1.39. ZywOo on pelannut yhden kartan enemmän ja hänen ratinginsa on 1.25 ja impact rating 1.36.

Meneekö ZywOo ohi Brasiliassa?

S1mplen ja Navin major-turnaukset ovat menneet ZywOon edustamaa Vitalitya paremmin, mutta viimeisimmät turnaukset saattavat hyvinkin tarkoittaa Vitalityn valtakautta.

Maailmanrankingin ensimmäiselle sijalle noussut Vitality on löytänyt pelivireen ZywOon hiljaiselon jälkeen. Kolmen viimeisimpään LAN-turnaukseen [BLAST Premier Syksyn lohkot 2022, ESL Proliigan 16. kausi ja Euroopan suljetut major-karsinnat] ZywOo on ottanut huiman 1.37 ratingin 1.45 impact ratingilla. Taskussa on myös parhaan pelaajan palkinto ESL Proliigan 16. kaudelta, jonka Vitality voitti.

S1mplen rating ja impact näihin turnauksiin ovat puolestaan 1.23. ESL Proliigan 16. kaudella puolivälierissä G2 Esportsille hävinnyt joukkue pystyi selviytymään puhtaalla pelillä Rio de Janeiron Legenda-vaiheeseen, kun se voitti Illuminarin, MOUZin ja Outsidersin.

Rio de Janeiron major-turnaus on ensimmäinen major-turnaus vuosiin, jossa ei ole selkeää ykkösuosikkia. Muun muassa puolustava mestari FaZe, Navi, Vitality, Cloud9, Heroic, ENCE ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Ninjas in Pyjamas ovat realistisia nimiä mestaruuden nappaamiseen.

Pelaajatcom järjestää poikkeuksellisen Watch Partyn 31. lokakuuta alkaville Rio de Janeiron CS:GO-majoreilla.

Lähde: HLTV, IEM | Kuva: Zikurat