SEURAA MEITÄ:
×

BLAST.tv Paris Major 2023

ETUSIVU / BLAST.tv Paris Major 2023
CS:GO-majoreiden pudotuspelit alkavat Pariisin Accor Arenalla – HAVUn major-karsinnoista tiputtanut joukkue kohtaa Vitalityn
  • Toimitus

CS:GO-majoreiden pudotuspelit alkavat Pariisin Accor Arenalla – HAVUn major-karsinnoista tiputtanut joukkue kohtaa Vitalityn

julkaistu: 18.05.2023 10:00

CS:GO-pelin viimeisten majoreiden eli BLAST.tv Paris Major 2023 -tapahtuman pudotuspelit alkavat tänään.

Turnauksen pudotuspelit koostuvat puolivälieristä, välieristä ja finaalista ja ne pelataan Pariisin Accor Arenalla live-yleisön edessä. Voittaja ansaitsee Counter-Striken hamutuimman mestaruuden ja leijonanosan 1,25 miljoonan dollarin palkintopotista.

Tänään on vuorossa kaksi ensimmäistä puolivälieräottelua. Niissä kohtaavat Heroic ja Faze sekä Vitality ja Into the Breach.

Heroic vs. Faze

Heroic on tehnyt uskomatonta jälkeä turnauksesta toiseen jo pitkään, tehden siitä tasaisimman huippujoukkueen tällä hetkellä. Majoreiden areenayleisö ei ole pelaajille uusi asia, viime majoreilla tanskalaiset ylsivät finaaliin asti. Casper “cadiaN” Mollerin joukkueella tuntuu loksahtavan tällä hetkellä kaikki kohdalleen, vaikeuksia aiheuttaa lähinnä finaaleissa sulaminen.

Paperilla major-mestaruuden ennakkosuosikkeihin kuuluvan Heroicin tulisi voittaa Faze, joka on vaikuttanut nälättömältä kevään Intel Grand Slam -voiton jälkeen.

Fazea ei voi kuitenkaan aliarvioida. Joukkue on nyt kolme kertaa noussut näiden majoreiden aikana pohjattomalta vaikuttaneesta suosta. Ensin Faze karsiutui RMR-turnauksesta majoreille Last Chance -karsinnan kautta, viimeisenä joukkueena. Seuraavaksi tiimi nousi Legends Stagelta 0–2 tuloksesta pudotuspelipaikkaan. Pudotuspelipaikan ratkaisevassa ottelussa Natus Vincereä vastaan kolmas kartta oli jo 15–9 vastustajalle, kaikki näytti Fazen kannalta toivottomalta, mutta niin vain Finn “karrigan” Andersenin joukot onnistuivat kääntämään matsin edukseen ja voittamaan jatkoajalla.

Faze vaikuttaakin olevan parhaimmillaan paineen edessä, ja sitä ei Accor Arenalta puutu, kun vastaan asettuu Heroic.

Vitality vs. Into the Breach

Päivän toisessa ottelussa toisensa kohtaavat kotijoukkue Vitality ja brittiläinen Into the Breach.

Vitalitylle pudotuspelikaavio on ainakin teoriassa pedattu finaaliin asti, kun vastassa on ensin superyllättäjä ITB ja semifinaaleissa eurooppalainen Apeks tai ailahteleva Liquid.

Mestaruus on varmasti mielessä. Vitality on löytänyt kuntonsa juuri oikeaan aikaan, ja Dan “apEX” Madesclairen joukot ovatkin tällä hetkellä maailman rankingissa sijalla 1. Tähän mennessä majoreilla Vitality on lisäksi ollut voittamaton.

Kaiken voi silti muuttaa maailman rankingista sijalta 28. löytyvä Into the Breach, joka on pilannut näillä majoreilla monien haaveet, mukaan lukien ENCEn. Britit nousivat major-karsintoihin suomalaisjoukkue HAVUn sijasta keväällä, ja iskivat vastustajat kanveesiin tavalla, joka vei heidät suoraan Legends Stagelle. Heittopussiksi oletettu joukkue pisti shown pystyyn ja nousi pudotuspeleihin voittamalla Fazen, Encen ja Fnaticin.

Brittejä vastaan pelaaminen voi olla Vitalitylle vaikeaa, sillä vastustajalla ei ole mitään hävittävää. ITB, viime kesän Assembly Summer -pelitapahtuman CS-mestari, on tehnyt hirmutempun ja toimii esimerkkinä siitä, että avoimista karsinnoista voi nousta majoreiden pudotuspeleihin asti.

  • Heroic vs. Faze 16:00
  • Vitality vs. Into the Breach 20:00