SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-majoreiden pudotuspeleissä shokkitulos – S1mple näytti yleisölle keskisormea
  • Toimitus

CS:GO-majoreiden pudotuspeleissä shokkitulos – S1mple näytti yleisölle keskisormea

julkaistu: 12.11.2022 05:27

Counter-Strike: Global Offensive -pelin maailmanmestaruuskisojen eli Majoreiden puolivälierät ovat nyt paketissa. Pudotuspeleissä MOUZ yllätti Cloud9:ä vastaan ja Outsiders kaatoi Fnaticin. Eilen illalla Heroic puolestaan eteni jatkoon kaatamalla Spiritin. Puolivälierien odotetuin ottelu oli kuitenkin Natus Vinceren ja kotiyleisön edessä pelaavan Furian kohtaaminen, joka päättyi vasta aikaisin tänä aamuna Suomen aikaan.

Kartoiksi kohtaamiseen, johon Aleksandr “S1mple” Kostylievin johdattama Navi lähti suurena ennakkosuosikkina, valikoituivat Nuke, Ancient ja Mirage.

Nuke alkoi hurmioituneen yleisön iloksi Furian pistoolikierrosvoitolla. Helpommalla, CT-puolella aloittaneet brasilialaiset saivat kuitenkin nopeasti kokea vastavoiman, kun Natus Vincere voitti heti seuraavan kierroksen ja taisteli itsensä puoliaikaan mennessä 8–7 tulokseen.

Furia ei luovuttanut ja nousi T-puolella sensaatioimaisesti 14–13 johtoasemaan, mutta vain hetkeksi. Navi sai tarvittavat kierrokset aikaiseksi, ja vei Nuken tiukimmalla mahdollisella marginaalilla varsinaisella peliajalla 16–14. Rion jättiareena vastasi karttavoittoon buuauksilla.

Toisessa kartassa Ancientissa Furia ei lamaantunut, vaan iski taululle heti ensimmäiselle puoliskolle 10–5 johtolukemat kartassa, joka on tunnettu CT-puolta suosivana. Navi kuitenkin rohkaistui, ja nousi puoltenvaihdon jälkeen kierroksen päähän vastustajastaan. Furia onnistui päättämään pelin ennen katastrofia, kääntäen kartan itselleen 16–10.

Ratkaiseva kenttä Mirage alkoi tasaisesti, ja puoliajalle mentiin 8–7 tilanteessa Furian eduksi. Selkäranka alkoi lopulta taittumaan, kun Navi vaikutti CT-puolella kykenemättömältä pysäyttämään vastustajaansa. Furia mylvi tiensä välieriin, viemällä kartan 16–10 ja koko sarjan 2–1.

Puolivälierässä silmiinpistävää oli S1mplen poissaolo serveriltä. Maailman paras CS-pelaaja pelasi matsissa Majoreiden huonoimman sarjansa, saadessaan aikaiseksi vain vaatimattoman 0.87 HLTV Ratingin. Supertähteä luvut ja ottelun lopputulos eivät selkeästi mairitelleet, sillä poistuessaan areenalta, hän näytti keskisormea yleisölle.

Voiton myötä Furia etenee huomisiin välieriin kohtaamaan tanskalaisen Heroicin, toisessa välierässä kohtaavat MOUZ ja Outsiders. Navi taas liittyy Fazen, Vitalityn ja Liquidin seuraan katsomoon, seuraamaan Majoreita, joissa hetki sitten oli osallisena ennakkosuosikkina.

Voit osallistua Pelaajatcomin Twitch-kanavan Watch Partyyn yhdessä isäntien ja vieraiden kanssa kello 18:30 alkaen. Tervetuloa!

Kuva: ESL