SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
CS:GO-joukkueen menestys syöksykierteessä – Alkuperäisjäsen palasi puikkoihin
 • Saara
  R

CS:GO-joukkueen menestys syöksykierteessä – Alkuperäisjäsen palasi puikkoihin

julkaistu: 09.05.2023 06:00

Advertisement

Turkkilainen CS:GO-tiimi Eternal Fire on viime aikoina ollut varsinainen paternosterhissi. Tiuhaan vaihtuneiden pelaajien joukkoon on nyt palannut eräs vanha tuttu: entinen kiväristi Özgür “woxic” Eker.

Juuri ennen paluu-uutisia Yasin “xfl0ud” Koç ja Ömer “imoRR” Karataş lähtivät penkille joukkueen epäonnistuttua BLAST Paris Major -turnauksen karsinnoissa.

Helmikuussa Eternal Fire voitti CCT Central Europe Maltan, mutta sen jälkeen pelivoittoja on kertynyt ainoastaan viisi ja tappioita tuplamäärä. ESL Pro League tuotti pettymyksen sijoituksella 17.-20., eivätkä ovet auenneet BLAST:n keväisiin turnauksiinkaan. Myös Brazy Party oli suoranainen floppi sijoituksella 9.-12.

Laskusuhdanne on johtanut dramaattisiin pelaajavaihdoksiin. Ensimmäisenä kokoonpanosta lähti xfl0ud, jota penkki kutsui jo kolmannen kerran tässä tiimissä. Hänen tilalleen tuli akatemia-  ja varapelaaja Ali “Wicadia” Haydar Yalçın. Seuraavaksi vaihdettiin AWP-pelaaja imoRR, joka siirtyi joukkueen sisällöntuottajaksi. Hänen paikkansa oli siten vapaa woxicille.

Woxic on alunperin vuoden 2021 lopulla perustetun Eternal Firen perustajajäseniä. Lopulta hän peri pelinsisäisen johtajan manttelin Ismailcan “XANTARES” Dörtkardeşilta. Woxicin johdolla joukkue onnistui etenemään Anwerpenin Majoreille ja saavuttamaan myös huippusijoituksensa maailmanlistan kahdeksantenatoista.

Tilanne kääntyi päälaelleen viime vuonna, kun Eternal Fire töpeksi ESL Pro Leaguessa ja IEM Rio Majorin karsinnoissa. Heikon menestyksen turhauttama woxic penkitti itsensä aikeenaan katsella vähän paremmin järjestäytynyttä, kansainvälistä joukkuetta uransa jatkoksi. Nyt hän on kuitenkin palannut kotiin!

Viimeisen vuoden aikana Eternal Fire on tehnyt hulppeat 19 muutosta pelaajistoonsa. Sinä aikana Engin “⁠MAJ3R⁠” Küpeli, xfl0ud, Buğra “⁠Calyx⁠” Arkın sekä woxic ovat joko lähteneet tai joutuneet penkille palatakseen myöhemmin takaisin sorvin ääreen.

Toistaiseksi joukkueen kokoonpano näyttää tältä:

 • Ismailcan “⁠XANTARES⁠” Dörtkardeş
 • Buğra “⁠Calyx⁠” Arkın
 • Engin “⁠MAJ3R⁠” Küpeli
 • Özgür “⁠woxic⁠” Eker
 • Ali “⁠Wicadia⁠” Haydar Yalçın (varapelaaja)
 • Sezgin “⁠Fabre⁠” Kalaycı (valmentaja)
 • Ömer “⁠imoRR⁠” Karataş (penkillä)
 • Yasin “⁠xfl0ud⁠” Koç (penkillä)

Lähde: HLTV.org Kansikuva: