SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-joukkue otti yllätysvoiton maailman ykkösestä ja eteni majoreille – “En voi uskoa sitä”
  • Sauli
    Rautiainen

CS:GO-joukkue otti yllätysvoiton maailman ykkösestä ja eteni majoreille – “En voi uskoa sitä”

julkaistu: 19.04.2022 17:27

Romanian pääkaupungissa ratkotaan paraikaa joukkueet, jotka etenevät CS:GO:n maailmanmestaruuskisoihin, eli majoreille. Eilen paikasta turnaukseen kamppailivat eurooppalainen, maailman ykkösjoukkueeksi vastikää aateloitu Faze, sekä saksalainen BIG.

Faze kaatui Bigin lempikarttana pidetyssä Dust 2:ssa ensin 16–7 ja lopulta ratkaisevasti Miragessa 16–14. Tärkeimpänä palasena Bigin joukkueessa toimi joukkueen tuorein lisäys Karim “Krimbo” Moussa, joka hehkutti major-paikkaa ottelun jälkeisessä haastattelussa.

“Aivan hullua, en voi uskoa tätä. Tunne on uskomaton. Tulimme karsintoihin tietämättä, että voisimme edetä legenda-statukseena asti.”

Bigin suoritus major-karsintaturnauksessa oli loistava. Ensin voitot SAW:sta ja Outsidersista, ja lopulta legenda-statuksen majoreilla ratkaiseva ottelu Fazea vastaan päättyi vakuuttavasti 2–0, joka oli osaltaan jättiyllätys Fazen dominoitua CS-kenttää koko alkuvuoden. Bigillä on lisäksi ollut vaikeampaa viimeisen vuoden ajan, kun joukkueen supertähti Ismailcan “XANTARES” Dörtkardeş lähti joukkueesta.

Legenda-statuksen myötä joukkue pääsee jättämään väliin ensimmäisen lohkovaiheen major-turnauksessa, jotka järjestetään Belgian Antwerpenissa toukokuun alussa. Joukkueen kapteeni Johannes “TabseN” Wodarz oli innoissaan ottelun jälkeen, ja suitsutti Krimboa haastattelussa.

“Krimbo on ylivoimaisesti paras lahjakkuus, joka meillä on ollut Saksassa vuosiin. Hän on niin nuori, mutta niin kokenut pelissä.”

Faze saa uuden mahdollisuuden karsiutua tänään Mouzia vastaan kello 19:30 alkaen. Voit seurata CS:GO:n major-karsintoja YLEn Twitch-kanavalla.

Kuva: BIG