SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
CS:GO-joukkue nousi maailman TOP20-listalle pelaamatta yhtäkään ottelua
  • Sauli
    Rautiainen

CS:GO-joukkue nousi maailman TOP20-listalle pelaamatta yhtäkään ottelua

julkaistu: 18.01.2022 15:01

Uutisoimme eilen uuden brasilialaisen CS:GO-joukkueen syntyneen. Last Dance eli viimeinen tanssi nimellä kulkevan kokoonpanon muodostovat kaksinkertaiset major-voittajat vuodelta 2016: Gabriel “FalleN” Toledo, Fernando “fer” Alvarenga ja Lincoln “fnx” Lau. Heidän lisäkseen joukkueeseen kuuluvat Ricardo “boltz” Prass ja Vinicius “VINI” Figueiredo.

Lue lisää: “Viimeinen tanssi” — brasililaislegendat viimeistä kertaa samaan kokoonpanoon

Joukkueelle on asetettu kahtalaisia odotuksia. Toisaalta moni on innoissaan legendaaristen pelaajien muodostaessa jälleen yhteisen kokoonpanon, toisaalta useampaa joukkueen nimeä pidetään jo parhaat päivänsä pelanneina.

Oli niin tai näin aiheutti joukkueen julkaisu joka tapauksessa yllättäviä asioita CS:GO:n ranking-listoilla ennen kuin Last Dance on ehtinyt tanssia peliäkään. Uutissivusto Dexerton esports-toimittaja Luis Mira kertoi Twitterissään siitä, kuinka Last Dance on noussut maailman suurimpiin kuuluvan turnausjärjestäjän, ESL:n, listauksessa peräti sijalle #18 pelaamatta otteluakaan.

Kommenteissa moni aiheellisesti kysyy, kuinka moinen saavutus on edes mahdollista. Miran mukaan ESL:n listauksessa pelaajat “tuovat mukanaan” pisteitä vaihtaessaan joukkuetta toiseen. Last Dancen tapauksessa Fallen, VINI ja Boltz toivat edellisistä joukkueistaan, kuten Liquid ja Furia, pisteitä mukanaan Last Dancen pistepottiin.

Täten ilman ottelun ottelua, on Last Dance noussut esimerkiksi suomalaisen ENCEn ohitse pistetaulukossa, jonka merkitys on suuri. Sen perusteella jaetaan paikkoja ESL:n turnauksiin.

Joku myös ei voinut malttaa olla piikittelemättä kommenteissa:

“Tämä siis tarkoittaa, että he ovat jo saavuttaneet huipputasonsa.”