SEURAA MEITÄ:
×

BLAST.tv Paris Major 2023

ETUSIVU / BLAST.tv Paris Major 2023
“CS:GO-historian yksi suurimmista yllätyksistä” – Ennakkosuosikit G2 ja Faze hirveässä tilanteessa
  • Toimitus

“CS:GO-historian yksi suurimmista yllätyksistä” – Ennakkosuosikit G2 ja Faze hirveässä tilanteessa

julkaistu: 14.05.2023 01:00

Historian viimeisten CS:GO-majoreiden Legends Stagen ensimmäinen päivä tarjosi valtaisia yllätyksiä. Lohkovaihetta pelattiin lauantaina kaksi kierrosta.

Legends Stagella major-turnauksen 16 jäljellä olevaa joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan Swiss-systeemillä. Kolmella voitolla on pudotuspeleissä, kolmella tappiolla lähtee kotiin.

Eliminaatio- ja jatkopaikan ratkaisevat ottelut pelataan “paras kolmesta” -tyylillä, loput kiistellyllä “paras yhdestä” eli BO1-tyylillä. Samalla voitto–häviö-tuloksella olevat joukkueet kamppailevat toisiaan vastaan.

BO1-systeemiä kritisoidaan muun muassa sen takia, että sitä pidetään liian yllätyksellisenä ja sen koetaan suosivan altavastaajia liikaa.

Oli niin tai näin, formaatin kylmäävä puoli nähtiin lauantaina.

Legends Stagen toisella kierroksella 0-1-tilanteessa olevien joukkueiden ottelussa Faze Clan kärsi tappion superyllättäjä Into the Breachille, kun britit pelasivat eurooppalaistähdet maihin Infernossa lukemin 12–16. Ikään kuin tämä ei olisi riittänyt, Bad News Eagles kaatoi majoreiden ehkä suurimman ennakkosuosikin G2:n Ancientissa 13–16, huolimatta Nikola “NiKo” Kovacin monsterimaisesta performanssista.

Eli niin Faze kuin G2 ovat vain yhden tappion päässä tippumisesta turnauksesta. Eteneminen ennakkosuosikeille pudotuspeleihin vaatii kolme peräkkäistä paras kolmesta -voittoa.

Myös brasilialainen Furia on samassa tilanteessa, hävittyään Aleksib:n kipparoimalle Ninjas in Pyjamasille ja ukrainalaiselle Montelle. Legends Stagelta turnauksensa aloittanut Furia ei ole vielä voittanut yhtäkään T-kierrosta koko turnauksessa, vaan hävinnyt 16 putkeen.

Kylmää kyytiä siis luvassa, ennakkosuosikkeja tulee lähes varmasti putoamaan useampi Legends Stagen aikana.

Joukkueiden vaikeudet herättivät CS-analyytikot Twitterissä. G2:n pelissä nähtiin samaa kuin ennen vanhaan, eli NiKo kantaa, mutta maaliviivaa ei näy.

Joona “natu” Leppänen ihmetteli, mitä Pariisin juomavedessä oikein on, viitaten oletettavasti tuloksien kummallisuuteen.

Duncan “Thorin” Shields piti ITB:n voittoa Fazesta CS:GO:n esports-historian yhtenä suurimmista yllätyksistä, “upseteista”

NiKo, joka jahtaa vimmatusti major-pokaalia, kuvattiin dramaattisissa merkeissä yllätystappion jälkeen.

Ottelut jatkuvat huomenna sunnuntaina Pelaajatcomin Twitch-kanavalla. Furia ja G2 pelaavat huomenna siitä, kumpi jatkaa turnauksessa ja kumpi lähtee kotiin – jo lohkovaiheessa!

Suomalaisorganisaatio ENCE ja Aleksi Virolaisen NiP ovat molemmat nyt 1-1-tuloksella vielä hyvissä asemissa pudotuspelejä ajatellen. ENCE voitti avauksessaan BNE:n 16–9 ja hävisi niukasti Vitalitylle toisella kierroksella 13–16. NiP puolestaan otti takkiin Fnaticilta 11–16, mutta päihitti Furian 16–8.

Eetu “sAw” Sahan miehistö kohtaa huomenna Into the Breachin ja Aleksib:n NiP Aleksandr “s1mple” Kostylievin tähdittämän Natus Vinceren.

Kuva: BLAST