”Nyt mennään!” — Matias ”Banjo” Kivistö ja Fnatic CS:GO-mestaruuteen
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 14.08.2022 22:53

Ensimmäiset neljä WePlay Akatemialiigaa voittanut MOUZ NXT putosi viidennellä kaudella jatkosta jo ennen pudotuspelejä. Tämä tarkoitti sitä, että Jimi “Jimpphat” Salon edustama joukkue joutuisi ensimmäistä kertaa väistymään mestarin paikalta.

Lopulta finaaliin etenivät Spirit Academy ja Matias “Banjo” Kivistön edustama fnatic Rising. Finaali pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella ja pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Mirage (Spirit Academy), Inferno (fnatic Rising) sekä Vertigo.

Mirage (fnatic Rising 16–14)

Avauskartta alkoi tasaisesti tilanteessa 3–3. CT-puolella aloittanut fnatic Rising siirtyi hetkeksi johtoon tilanteessa 5–4, kun Spirit Academy siirtyi 9–5 johtoon. Tauolle lähdettiin Spirit Academyn 9–6 johtotilanteessa.

Toinen puolisko alkoi fnatic Risingin tasoituksella. Spirit Academy yritti päästä vastustajiltaan karkuun tilanteessa 13–10, mutta fnatic Rising tuli tasoihin ja voitti avauskartan lopulta täyden 30 kierroksen jälkeen 16–14.

Inferno (fnatic Rising 16–1)

Toinen kartta olikin sitten täyttä fnatic Risingin näytöstä. Heti kärkeen kahdeksan kierroksen johtoon ampaissut joukkue joutui antamaan vastustajilleen vain yhden ainoan kierroksen tilanteessa 8–1.

Finaalin paras pelaaja oli fnatic Risingin Mikkel “Maze” Sparvath 1.69 ratingillaan. Huonoiten suoriutui Spirit Academyn Denis “notineki” Kalachev 0.64 ratingillaan. Banjon rating finaalissa oli 1.07.

fnatic Rising on historian toinen WePlay-mestari. Joukkue nettosi turnausvoitollaan $45 000. Uusi suomalaisjoukkue ENCE Academy sijoittui sijoille 9.–10. ja nappasi matkaansa $500.

Lähteet: HLTV, Banjo_CSGO | Kuva: WePlay_Esports