SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
gla1ve dycha
  • Perttu
    Leinonen

CS2:n major-turnauksessa isojen panosten päivä – Illan huipentaa putoamisottelu ENCE-FURIA

julkaistu: 19.03.2024 10:26

Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus on tarjonnut roppakaupalla mielenkiintoisia ja herkullisia otteluita. Tänään on jälleen luvassa isojen panosten päivä, kun jaossa on sekä jatkopaikkoja kohti turnauksen seuraavaa vaihetta, että matkalippuja takaisin kotiin.

Pelaajatcom seuraa totuttuun tapaan turnauksen tapahtumia Twitch-kanavallaan, jossa näytetään puolet päivän otteluista. Puolet on katsottavissa Elisan kanavalta.

Pelaajatcomin lähetyksessä tänään äänessä ovat Aleksi “oonraimo” Takkinen ja Samu “Samppa” Kylmälä.

Illan huipentaa ENCE:n ja FURIA:n välinen ottelu, jonka häviäjä joutuu pakkaamaan laukkuunsa ja poistumaan turnauksesta.

Päivän ottelut:

 

Eternal Fire-GamerLegion 14:00 (2-1 saldo)

Turkkilainen Eternal Fire kohtaa GamerLegionin 2-1 saldolla pelaavien ottelussa. Voittajalle on tarjolla jatkopaikka, kun taas häviäjä joutuu pelaamaan vielä huomenna ratkaisuottelussa kohtalostaan.

Onnenkantamoisella major-turnaukseen päässyt GamerLegion on napsinut voitot Legacysta ja AMKAL:sta. Ainoan tappionsa se kärsi SAW:lle.

Eternal Fire puolestaan murskasi turnauksen alkuun paiN Gamingin ja TheMongolzin, mutta eilen Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic oli sitä etevämpi puhtaasti 2-0 ja nappasi jatkopaikan turkkilaisjoukkueen nenän edestä.

Tähän otteluun Eternal Fire lähtee selvänä ennakkosuosikkina ja tällä kertaa se ei anna jatkopaikan lipsua sormiensa välistä.

Eternal Fire saa karttavetoon nähden hieman etua GamerLegioniin nähden. GL valitsee omaksi kartakseen parhaan karttansa Overpassin, joka on kuitenkin hyvä kartta myös turkkilaisille.

EF:n oma valinta kohdistunee puolestaan Nukeen, joka on sen paras ja eniten pelattu kartta. Kyseinen kartta on tuottanut myös ongelmia viime aikoina GamerLegionille.

Eternal Firen isot tykit Ismailcan “XANTARES” Dörtkardes ja Ali “Wicadia” Haydar Yalcin ovat pelanneet loistavasti turnauksessa. Joukkue kaipaa kuitenkin nyt myös loppu kolmikolta parempia otteita, jotta jatkopaikka varmistuisi.

Arvio: Eternal Fire on joukkueista perustasoltaan parempi. Karttaveto puoltaa myös turkkilaisjoukkuetta. 2-0.

Lynn Vision-TheMongolz 14:00 (1-2 saldo) – Pelaajatcom näyttää

Pelaajatcomin päivän ensimmäisessä ottelussa toisensa kohtaavat Aasian edustajat. Isojen panosten ottelu, jossa häviäjä joutuu pakkaamaan laukkunsa, kun taas voittaja saa jatkaa edelleen jatkopaikan metsästystä Kööpenhaminassa.

Joukkueet tuntevat toisensa todella hyvin. Ne ovat kohdanneet tämän vuoden puolella toisensa jo kahdesti. Molemmilla kerroilla Aasian ykkösjoukkue TheMongolz on ottanut selvät 2-0 voitot.

TheMongolz lähtee myös tähän kohtaamiseen isona ennakkosuosikkina. Se hävisi BO1-otteluissa Eternal Firelle ja ECSTATIC:lle, mutta onnistui eilen väistämään ensimmäisen luodin kaatamalla AMKAL:n 2-1.

Lynn Vision on hävinnyt niin ikään myös Kööpenhaminassa ECSTATIC:lle. Lisäksi se kärsi tappion Heroicille. Ainoan voittonsa toistaiseksi se nappasi yllättäen FURIA:sta.

Karttavedossa Lynn Vision poistaa Miragen, jota se ei pelaa. TheMongolz puolestaan samasta syystä Vertigon.

TheMongolz on valinnut kahdessa edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa kartakseen Ancientin, jonka se on myös voittanut molemmilla kerroilla. Ancient lienee siis jälleen varteenotettava vaihtoehtoja sille.

Inferno on toinen varteenotettava vaihtoehto, sillä siinä Aasian ykkösen voittoprosentti on täydet sata.

Lynn Vision on puolestaan kokeillut kahdessa edellisessä ottelussa sen parhaita karttoja, sekä Nukea, että Anubista TheMongolzia vastaan. Molemmissa kyyti on ollut kylmää.

Kiinalaisjoukkueen valinta onkin siis jälleen toinen edellä mainituista. Todennäköisimmin Nuke, jossa TheMongolz on hävinnyt jo kahteen kertaan major-turnauksessa.

Arvio: TheMongolz on otteluun iso ennakkosuosikki. Sillä on paremmat yksilöt ja se pelaa paremmin yhteen joukkueena. Ennakkosuosikki voittoon 2-0.

SAW-paiN Gaming 17:00 (2-1 saldo) – Pelaajatcom näyttää

Portugalilaisjoukkue SAW on odotetusti 2-1 saldolla pelaavien ottelussa, mutta brasilialaista paiN Gamingia harva osasi odottaa nähtävän mukana tässä taistossa.

SAW voitti GamerLegionin ja KOI:n turnauksen alussa ja sillä oli eilen jo ensimmäinen mahdollisuus napata jatkopaikka turnauksen avausvaiheesta. Cloud9 oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi loistavaa kevättä pelaavalle portugalilaisjoukkueelle.

Pain Gaming on ottanut turnauksessa jo kaksi kovaa päänahkaa, kun se on nujertanut sekä Apeksin, että ENCE:n. Tappion se kärsi Eternal Firelle.

Tässäkin ottelussa on selvä ennakkosuosikki ja se on SAW.

Karttavedosta tulee mielenkiintoinen. SAW poistaa Miragen ja paiN Ancientin. SAW:lle jää valittavakseen useita sen hyviä karttoja. Nuke (91%), Overpass (100%) ja Anubis (67%) ovat kaikki pöydällä, kun portugalilaiset valitsevat omaa karttaansa.

SAW on pelannut eniten Nukea ja se on joukkueelle supervahva kartta. Pain Gaming viihtyy kuitenkin myös Nukessa. Overpass on puolestaan molemmilla sata prosenttinen kartta, joskin paiN on pelannut sen ainoastaan kahdesti viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Anubiksen valintaa puoltaisi puolestaan se, että siinä paiN on voittanut vain kolmanneksen pelaamistaan otteluista. Lisäksi Eternal Fire tuhosi paiN:n siinä tylyin 13-2 lukemin.

PaiN tykkää myös Nukesta, jossa se on voittanut 71% tehokkuudella. Sen valinta kohdistunee kuitenkin todennäköisesti Vertigoon tai Infernoon.

Molemmilla joukkueilla riittää mietittävää karttavedossa.

Arvio: Kolmen kartan taisto. Molempien karttaosaaminen on vahvaa ja omilla valinnoilla vastustajaan nähden on vaikea tehdä pesäeroa. PaiN Gamingin Rodrigo “biguzera” Bittencourt on ollut ilmiliekeissä Kööpenhaminassa.

Pystyykö kokenut brassipelaaja johdattamaan joukkueensa vielä yhteen yllätysvoittoon ja kohti turnauksen seuraavaa vaihetta?

Mahdollisuudet siihen ovat, mutta tulikuuma SAW on vaikea kaadettava.

SAW 2-1 jatkoon.

LegacyApeks 17:00 (1-2 saldo)

Legacy ja Apeks kohtaavat toisensa ottelussa, jonka häviäjä hyvästelee CS2:n ensimmäisen major-turnauksen haikein mielin.

Apeksille pelaaminen jo tässä vaiheessa turnauksessa säilymisestä on iso pettymys, kun taas Legacyn osalta tätä osattiin odottaa.

Legacy yllätti avausottelussaan FURIA:n, jonka jälkeen se on kokenut tappiot Cloud9:lle ja GamerLegionille.

Apeks on saanut puolestaan taipua jo kahdesti turnauksen aikana brassijoukkueille, kun sekä paiN Gaming, että Imperial pölläyttivät sen selvin numeroin. Voiton se on napannut ainoastaan jo turnauksesta pudonneesta AMKAL:sta.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtevä Apeks on ollut luvalla sanoen pettymys tähän saakka Kööpenhaminassa. Vahvaksi joukkueeksi tiedetty Apeks on ollut isoissa ongelmissa ja on löytänyt nyt itsensä yllättäen pakkovoitto-ottelusta.

Pystyykö Apeks kaivamaan parhaan teränsä esiin pakkoraossa vai ovatko paineet liikaa?

Karttavedossa Legacy valitsee todennäköisimmin Overpassin tai Infernon, jotka ovat hyviä karttoja sille ja tuottaneet puolestaan Apeksille ongelmia.

Apeksin valinta on puolestaan Anubis tai Ancient. Nämä kartat ovat kuitenkin myös toimineet Legacylle mieleisinä leikkikenttinä.

Apeks on joukkueista perustasoltaan parempi ja sillä on paremmat yksilöt joukkueessaan. Karttaveto suosii kuitenkin hieman enemmän brasilialaisia.

Lisäksi vaikka ottelussa panokset ovat molemmille samat – vain voitto pitää major-unelman elossa – on Apeksin niskassa isommat paineet. Sen odotettiin selvittävän Opening Stage -vaihe helpohkosti, mutta toisin kävi.

Arvio: Yllätykseltä haiskahtaa. Varsinkin jos kokenut Marcelo “coldzera” David pystyy vetämään jälleen yhden huippuluokan suorituksen hihastaan. 2-0 Legacy.

ECSTATIC-Imperial 20:00 (2-1 saldo)

Kahden yllättäjäjoukkueen kohtaaminen, jossa voittaja nappaa paikan Elimination Stagelle.

Kotimaanperällään pelaava ECSTATIC on saanut apuja myös kaaviosta ja onnettarelta yltäessään tähän 2-1 saldolla pelaavien otteluun. Se hävisi avausottelussaan Cloud9:lle, jonka jälkeen sai vastaansa Aasian edustajat TheMongolzin ja Lynn Visionin, jotka se onnistui nujertamaan molemmat.

Imperialin polku on ollut vaikeampi. Se hävisi Heroicille, mutta otti komeat voitot ENCE:stä ja Apeksista.

Vinicius “VINI” Figueiredon johdattama Imperial on ollut turnauksen ehdoton piristysruiske. Ennakkoluuloton CS:ää pelaava brassirykmentti on vakuuttanut ainakin allekirjoittaneen ja se onkin pienoinen ennakkosuosikki tähän otteluun.

Karttavedossa ECSTATIC poistaa Miragen ja Imperial Ancient. Molemmille joukkueille jää rutkasti hyviä karttoja valittavakseen. Karttoja joissa myös vastustaja on menestynyt hyvin.

ECSTATIC:n valinta voisi kohdistua Infernoon, jota Imperial on pelannut ainoastaan kahdesti viimeiseen kolmeen kuukauteen. Sillä on kuitenkin myös monta muuta hyvää karttaansa pöydällä.

Imperialin valintaa onkin vaikeampi ennustaa. Overpass, Anubis ja Nuke ovat kaikki varteenotettavia vaihtoehtoja.

Karttaveto ei puolla kumpaakaan joukkueista erityisen vahvasti.

Imperialin Kaiky “noway” Santosia on syytä seurata tässäkin ottelussa. Elämänsä toista LAN-turnausta ja ensimmäistä major-turnausta pelaava 18-vuotias brassi on tulevaisuuden nimiä takuuvarmasti.

Arvio: Imperial on ollut joukkueista vakuuttavampi. ECSTATIC on hieman tasaisempi, mutta nykyvire nostaa Imperialin omaksi valinnakseni voittajasta puhuttaessa. Imperial 2-0.

ENCE-FURIA 20:00 (1-2 saldo) Pelaajatcom näyttää

Kahden suuren, jopa silminnähden ahdistuneen joukkueen kohtaaminen. Toisen unelmat murskaantuvat tylyllä tavalla illan huipentavassa ottelussa.

Molemmat kuuluivat Opening Stage -vaiheen vahvimpiin joukkueisiin. Varsinkin ENCE lukeutui ennakkoon isosti ennakkosuosikkien joukkoon.

Nyt toisen matka kuitenkin päättyy jo tänä iltana CS2:n ensimmäisessä major-turnauksessa.

Molempien joukkueiden turnaus on ollut luvalla sanoen surkea. ENCE hävisi avausottelussaan Imperialille, jonka jälkeen sen onnistui kaataa niukin naukin KOI.

Eilen oli puolestaan jälleen mahalaskun vuoro, kun paiN Gaming nuiji ENCEn 13-3.

FURIA aloitti oman turnauksensa puolestaan kahdella shokkitappiolla. Legacy ja Lynn Vision nujersivat käsittämättömiä virheitä tehneen nimivahvan FURIAn.

Etelä-Amerikan ykkösjoukkue onnistui eilen kuitenkin kaatamaan KOI:n 2-0 ensimmäisessä pakkovoitto-ottelussaan.

Suomalaisorganisaatio on joukkueista perustasoltaan vahvempi ja tasaisempi. Se on kuitenkin ollut pelottavan pahasti hukassa tähän saakka Kööpenhaminassa. Tilanne on kuitenkin vielä pelastettavissa.

FURIA:n puolelta löytyy puolestaan enemmän tähtiloistoa, mutta sen otteet ailahtelevat pelienkin sisällä kuin 10-vuotiaan lapsen mielihalut karkkihyllyllä.

Karttaveto suosii ENCE:ä, jonka karttaosaaminen on vastustajaan nähden laajempaa.

Karttavedosta poistuvat Inferno ja Anubis. ENCEn valinta kohdistunee näin ollen Ancientiin tai Vertigoon. Vertigo on ollut sille suhteellisen vahva kartta ja FURIA pelaa sitä harvakseltaan. Ancientin valintaa puoltaisi se, että siinä FURIA on ollut isoissakin ongelmissa.

FURIA:lla ei ole hirveästi liikkumavaraa karttavedossa. Sen parhaat vaihtoehdot ovat Nuke ja Mirage. Molemmissa kartoissa ENCE on kuitenkin vähintäänkin kelvollinen joukkue.

Karttavetoa tärkeämpää on se, kumpi heikosti esiintyneistä joukkueista käsittelee painetilanteen paremmin.

Todella herkullinen ottelu, jossa häviäjä kokee megaluokan pettymyksen.

Arvio: ENCE on tasaisempi. FURIA on edelleen itse itsensä pahin vihollinen. Parhaimmillaan häikäisevä, mutta kääntöpuolelta löytyy joukkue, jonka ei uskoisi kuuluivan tälle tasolle.

ENCE voittoon 2-1.

Kuva: PGL Lähde: HLTV