SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS2-superlupauksen tähdittämälle Spiritille suurturnauksen voitto – “Olen enemmänkin lastentarhatyöntekijä”
  • Perttu
    Leinonen

CS2-superlupauksen tähdittämälle Spiritille suurturnauksen voitto – “Olen enemmänkin lastentarhatyöntekijä”

julkaistu: 11.12.2023 13:20

Spirit voitti eilen Dubaissa pelatun BetBoom Dacha 2023 -turnauksen kuitaten suurturnauksen voitosta mehevän 180 000 dollaria. Voitto oli joukkueelle jo toinen peräkkäinen LAN-turnauksen voitto ja ensimmäinen iso titteli C2:ssa.

Finaalissa joukkueelta nähtiin komea nousu 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon Virtu.pro:ta vastaan. Nuorennusleikkauksen tehnyt joukkue näyttää löytäneen todella kovan suoritustason.

Spirit tunnetaan todella kovasti akatemiatyöstään, mikä alkaa näkyä nyt myös ykkösjoukkueessa, kun joukkueen riveistä löytyy peräti kolme akatemiapolun läpikäynnyttä pelaajaa.

Artem “artFr0st” Kharitonov, Myroslav “zont1x” Plakhotia ja Danil “donk” Kryshkovets nostettiin akatemiajoukkueesta viisi kuukautta takaperin ykkösjoukkueeseen ja nyt uusittu kokoonpano alkaa lunastaa täyttä potentiaaliaan.

Varsinkin Donk on pyörinyt viime aikoina paljon otsikoissa ja venäläisnuorukaisesta odotetaan seuraavaa CS2:n Midasta

CS2:n superlupauksena pidetty Donk palkittiin BetBoom Dacha-turnauksen MVP-palkinnolla ja hänestä tuli historian toiseksi nuorin MVP-palkinnon voittanut pelaaja 16 vuoden ja 10 kuukauden iässä. Ennätys pysyy kuitenkin edelleen suomalaispelaaja Jere “sergej” Salon hallussa, kun jo uransa lopettanut Salo voitti MVP-pystin StarSeries i-League kaudella kuusi 16 vuoden ja 7 kuukauden iässä.

Donk on hurjan nuoresta iästä huolimattaan näyttänyt kyntensä nyt jo tier1-tason turnauksissa ja nuorukaista odottaa valoisa tulevaisuus CS2:n parissa.

Spiritin “konkariosasto”, Leonid “chopper” Vishnyakov ja Boris “magixx” Vorobiev ovat olleet osa joukkuetta jo reilusti yli neljä vuotta. Magixx on vasta 20-vuotias pelaaja, mutta omaa silti jo aimoannoksen kokemusta tier1-tason turnauksista ja otteluista, sillä häneltä löytyy Spiritin paidasta 824 pelattua karttaa.

Joukkueen vanhin pelaaja Chopper on puolestaan pelannut Spiritin paidassa neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden aikana hurjat 929 karttaa. 27-vuotiaana Chopperia pidetäänkin joukkueen “isähahmona” nuorten koltiaisten seassa.

Chopper antoikin HLTV:lle haastattelun BetBoom Dacha turnauksen yhteydessä, jossa kokenut pelaaja avasi kokemuksiaan nuorten akatemiasta nostettujen pelaajien kanssa.

“En ole isähahmo, olen pikemminkin lastentarhatyöntekijä, sellainen, joka antaa paljon vapauksia. Kun sain tietää, että nämä kolme akatemiapelaajaa tulevat joukkueeseen, meillä oli paljon testejä. Ajattelimme, että nämä kolme ovat parhaat pelaajat meille. He ovatkin kehittyneet hurjasti ja alkavat sopeutua pääjoukkueen pelityyliin. He mukautuvat ja alkavat pelata järjestelmää, jota haluamme luoda. Kehitys on tuonut luottamusta.”

Chopper antoi kommentit koskien myös joukkueen superlupausta 16-vuotiasta Donkia.

“Donk ei tarvitse hallintaa, hän on hyvä kuuntelija ja ehdottaa paljon itse. Hän tosi kypsä pelaaja. Ensimmäisessä LAN-turnauksessa, minut yllätti hänen äänekkyytensä. Se on jotain johon minun täytyy tottua. En ole nähty aikaisemmin ketään, joka pelaa yhtä suurella tunteella kuin hän. On  hieno pelata sellaisen pelaajan kanssa.”

Kuva: Spirit Lähde: HLTV