SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-tähtipelaaja haluaa Otto “ottoNd” Sihvon takaisin: “Odotan häntä tänne”
  • Sauli
    Rautiainen

CS-tähtipelaaja haluaa Otto “ottoNd” Sihvon takaisin: “Odotan häntä tänne”

julkaistu: 23.11.2022 14:40

BLAST Premier Fall FinalsCS:GO-turnaus pelataan Kööpenhaminassa 23.-27. marraskuuta. Kaikki 425 000 dollarin arvoisen turnauksen ottelut näet Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta suorana ja suomeksi selostettuna.

Nemanja “huNter-” Kovač ja CS-joukkue G2 kokivat lokakuussa shokeeraavan tappion Rion majoreiden karsinnoissa. Organisaation haaveet Etelä-Amerikan majoreista murtuivat nöyryyttävästi 1WIN– ja Gamerlegion-joukkueille koettujen tappioiden myötä. Vain vuosi aiemmin G2 ja huNter- olivat Tukholman majoreiden finaalissa.

“Meillä oli koko vuoden paljon muutoksia, eikä se ole ollut helppoa. Kaikki kulminoitui RMR-epäonnistumiseen, jonka jälkeen meidän GM, joka oli ollut mukana vuosia, ja valmentaja Remy “XQTZZZ” Quoniam päättivät lähteä. Se oli heidän valintansa, ei G2:n tai meidän pelaajien, heidän omansa, ja he ottivat vastuun epäonnistumisesta ja siitä, että emme karsiutuneet majoreille”, huNter- avaa mietteliäästi.

“Kaiken jälkeen oli vaikea hyväksyä sitä, ettemme pelanneet Riossa brasilialaisen yleisön edessä. Lohkovaiheen ensimmäiset pelit olivat kaikkein vaikeimpia katsoa, kun ensi kerran yleisö oli jo siinä vaiheessa mukana. Olemme kuitenkin ammattilaisia, käsitelleet asian ja katsomme tulevaisuuteen. Onneksi majorit ovat ohitse ja voimme keskittyä nyt Blasteihin.”

Myös kevään majorit olivat G2:lle pettymys. (Kuva: PGL)

 

Blast Premier Fall Finalsiin G2 lähtee puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Tavoitteet turnauksessa ovat maltilliset.

“Yritämme parhaamme. Heti RMR-katastrofin jälkeen otimme vähän taukoa, mutta nyt meillä on takanamme yhdeksän päivän bootcamp täällä Kööpenhaminassa. Ollaan hyvässä kunnossa, mutta en odota vielä mitään. Mennään peli kerrallaan, ensimmäinen askel on päästä pudotuspeleihin. ”

G2:n valmentajan paikkaajana toimii loppuvuoden Jan “Swani” Müller. Onko uutta valmentajaa jo etsitty?

“Emme ole vielä puhuneet uudesta valmentajasta. Päätämme sen kun kausi on saatu päätökseensä. Ehdimme vielä hyvin selvittää, kuka olisi hyvä vaihtoehto meille.”

HuNter- on pelannut uransa aikana kahden suomalaisen, Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja Otto “OttoNd” Sihvon kanssa. Tähti-rifle virnistää kysyttäessä, mitä mieltä hän on suomalaisista tiimikavereina.

“Suomalaiset pelaajat, he eivät tilttaa eivätkä ole toksisia. Heihin voi aina luottaa. Tykkäsin pelata molempien kanssa todella paljon. Suomalaiset ovat hyviä tyyppejä ja joukkuetovereita, he antoivat minulle itsevarmuutta. Harmittaa ettemme ole enää yhdessä”, HuNter- aloittaa.

“Otonhan kanssa pelattiin todella pitkään, pari vuotta. Aloitettiin silloin nollista, kaikkeen piti mennä karsintojen kautta. Haluaisin nähdä Ottoa enemmän tällä tasolla, odotan häntä tänne. Toivottavasti hän löytää pian uuden kodin ja on siellä tyytyväinen. Haluaisin hänet erityisesti kansainväliseen tiimiin, uskoisin hänen pärjäävän siellä.”

Haastattelun lopussa huNter- kommentoi tuoreimpia muutoksia CS:GO:ssa. Dust 2 lähti lätkimään kilpailullisesta karttavalikoimasta, ja tilalle saapui uusi kartta Anubis. Lisäksi AWP- ja M4A1-S pyssyjä nerffattiin.

“Kaikki kartat olivat ennen muutosta todella CT-painotteisia, joten päivitys on sinänsä hyvä juttu. Olen totta kai iso M4A1-S fani, olen aina pelannut sillä, silloinkin, kun se ei ollut paras valinta. Täytyy adaptoitua uudistukseen. ja luulen että M4A4:n lisäksi AUGin käyttö lisääntyy”, Kovac aloittaa.

“AWP-muutos ei muuta peliä kauheasti, ehkä siten, että m0NESYn pitää olla varovaisempi. Ei nähdä enää highlightteja niin paljoa, koska hänellä ei ole luoteja tehdä clutcheja.”

Ilya “m0NESY” Osipovilta emme näe highligh-hetkiä tuttuun tapaan CS:GO-päivityksen jälkeen. (Kuva: G2)

 

Anubiksen lisäys on huNterin mielestä isompi muutos. Hän ei odottanut ensinnäkään Dust 2:n poistoa, eikä sitä, että tilalle otettaisiin Anubis esimerkiksi Cachen tai Trainin sijasta.

“Nyt kaikkien joukkueiden täytyy aloittaa nollasta, ja Valvenkin, koska esimerkiksi Vertigon kohdalla piti vaan katsella, kun karttaa päivitettiin kerta toisensa jälkeen.”

G2 pelaa ensimmäisen ottelunsa Liquidia vastaan tänään illalla. Näet matsin suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Kansikuva: BLAST