SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
CS-tähteä syytetään sopupeleistä – Ex-joukkuetoveri halusi puhdistaa omatuntonsa
  • Saara
    R

CS-tähteä syytetään sopupeleistä – Ex-joukkuetoveri halusi puhdistaa omatuntonsa

julkaistu: 16.05.2022 21:38

Vastikään entinen CS-pelaaja ja -valmentaja Rustam 5TRYK#R Alimkulov esitti hätkähdyttäviä väitteitä, joiden mukaan hänen entinen joukkueensa PARTY olisi ollut osallisena useissa sopupeliyrityksissä StarLadder Regional Minor Championship CIS -karsinnoissa vuonna 2015. Kazakstanilainen 5TRYK#R tunnetaan parhaiten ForZen valmentajana vuosilta 2017-2019.

PARTY oli valmentajan itse kokoama joukkue, johon kuuluivat nykyinen Cloud9-pelaaja Abay “HObbit” Khasenov sekä Bektiyar “⁠fitch⁠” Bahytov, Adlet “⁠keeN⁠” Nyrseytov ja Magzhan “⁠fANTASTIKA⁠” Temirbolat. Väitteiden mukaan joukkue harjoitti niin sanottua spot-fixingiä, eli tiettyjen pelin osasten toteuttamista vedonlyöjien hyväksi.

5TRYK#R väittää, että PARTYn pelaajat päättivät hävitä tahallaan ensimmäisen pistoolikierroksen jokaisessa kolmesta lohkovaiheen ottelusta ja löivät itse tästä vetoa. Suunnitelmissa oli 5000 dollarin potti joka iikalle, mutta idea hieman kosahti vedonvälittäjän oltua hereillä ja peruutettua osan voitoista epäiltyään epärehellistä toimintaa.

Väitteidensä tueksi 5TRYK#R on julkaissut useita todisteita, kuten videoita kommentteineen sekä kuvakaappauksia vedonvälittäjän verkkosivustolta ja keskustelusta HObbitin kanssa. Joukossa on myös tallenne joukkueen TeamSpeak-keskustelusta, jossa pohditaan mahdollisuuksia uusintaa sopupelisuunnitelma jossakin tulevassa ottelussa.

Valmentaja on säilyttänyt todistusaineistoa yli kuusi vuotta. Nyt hän on saanut vakavan diagnoosin, ja tekee ilmeisesti kuolemaa 31-vuotiaana. 5TRYK#R haluaa paljastuksellaan puhdistaa omantuntonsa ja tehdä rauhan moraalinsa kanssa.

Esports Integrity Commission on aloittanut esitutkintaprosessin saamansa todistusaineiston perusteella.

Väitteiden julkitulon jälkeen CS-yhteisössä erittäin arvostettu pelaaja HObbit kiisti osuutensa asiaan. Hän totesi Twitterissä, että on valmis vaikka avustamaan ESIC:tä asian selvittämisessä.

“Kaiken saavuttamani olen ansainnut kovalla työllä ja sitkeydellä. Maineeni on minulle kaikki kaikessa.”

Lähde: HLTV Kansikuva/Photo: Gambit / Hobbit