SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-pelaaja varasti NiKon ja Stewie2K:n kovalevyt
  • Perttu
    Leinonen

CS-pelaaja varasti NiKon ja Stewie2K:n kovalevyt

julkaistu: 08.06.2024 13:45

Toukokuun ja kesäkuun taitteessa pelattu IEM Dallasin Counter-Strike 2 -turnaus tarjosi huippuotteluiden lisäksi yhden todella erikoisen tapahtumasarjan.

Dust2 uutisoi keskiviikkona, että 19-vuotias CS2-pelaaja Adam “nbgee12” Zanzoul oli ajautunut IEM Dallasin turnauksen aikana jollain tavalla henkilökunnan tiloihin. Amerikkalaispelaaja oli löytänyt kyseisistä tiloista turnauksessa kilpailevien pelaajien SSD-levyjä.

SSD-levyillä säilytetään pelaajien asetuksien lisäksi erilaisia rajoituksia joilla estetään pelaajien mahdollinen huijaaminen.

Zanzoul löysi SSD-levy pinosta Jake “Stewie2K” Yipin, Nikola “NiKo” Kovacin ja Guy “NertZ” Iluzin levyt, jotka hän varasti ja vei mukanaan hotellihuoneeseensa.

Tämä hölmöily maksoi Zanzoulille mahdollisesti hänen koko CS-pelaajan uransa.

Valvontakameranauhojen avulla Zanzoulin jäljille päässyt turnausjärjestäjä ei katsonut varkautta läpi sormiensa. Amerikkalaispelaajalle asetettiin ESL:n toimesta tapahtumaan porttikielto ja sen lisäksi ikuinen kilpailukielto FACEIT-palveluun. FACEIT-palvelu on ESL:n omistama.

Tyrmistyttävä hölmöily ei ollut suinkaan Zanzoulin uran ensimmäinen. Zanzoul oli saanut aikaisemmin urallaan jo pelikiellon ottelumanipulaatioista ja rasistisista kommenteista. Tätä ensimmäistä pelikielto 19-vuotias nuorukainen yritti kiertää, jonka seurauksena hänelle langetettiin taas uusi pelikielto.

Zanzoul oli juuri vapautunut edellisestä pelikiellostaan, kun entinen Elevate-pelaaja paketoi mahdollisesti koko uransa varkaudella.

Zanzoul selitteli hölmöilyään Dust2:lle marihuanalla, jonka vaikutuksen alaisena pelaaja kertoi olleensa.

“Sanat eivät riitä kuvailemaan kuinka nöyryyttävää ja masentavaa tämä on ollut. Olen vilpittömästi pettynyt käytökseeni ja olen valmis ottamaan tästä kokemuksesta opikseni”, Zanzoul kommentoi tapausta.

Kuva: Joao Ferreira, PGL Lähde: Dust2