SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
CS-pelaaja s1mple nousi suomalaisen videopelin kovimpaan kärkeen – “Viimeinkin olen tässä liigassa”
  • Toimitus

CS-pelaaja s1mple nousi suomalaisen videopelin kovimpaan kärkeen – “Viimeinkin olen tässä liigassa”

julkaistu: 29.07.2023 20:00

Aleksandr “s1mple” Kostyliev tunnetaan maailman parhaana Counter-Strike-pelaajana. Urallaan hän on voittanut pelin arvostetuimmat pystit ja palkinnot, kuten majorit, Intel Grand Slamin, IEM Colognen ja IEM Katowicen.

s1mple on ansainnut parhaan Counter-Strike-pelaajan tittelin kolmesti pelin keskeisen uutismedian HLTV:n vuosittaiselta listalta. Tällä hetkellä Kostyliev pelaa Natus Vinceressä yhdessä suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaisen kanssa.

s1mplen videopelaajan taidot eivät selkeästi rajoitu vain Counter-Strikeen, ainakaan hänen tuoreimman twiittinsä perusteella. IEM Colognessa turnausta tänään aloitteleva Kostyliev julkaisi viime aamuyönä näyttökuvan Clash Royale -pelin tiimellyksestä.

Clash Royale on suomalaisen Supercellin kehittämä puhelimella pelattava strategiapeli. Pelissä tavoitteena on tuhota eri ominaisuuksia omaavilla hahmoilla vastustajan tukikohta. Pelillä on miljoonia pelaajia ympäri maailmaa ja aktiivinen esports-kenttä.

s1mple paljasti postauksessaan päässeensä viimein Ultimate Champion -taitotasolle. Pelin taitotaso-systeemissä Ultimate Champion on kovin, minkä pelissä voi saavuttaa.

Clash Royalessa taitotaso kasvaa jokaisen voiton myötä, kun taas tappio tietää takapakkia. Tästä voi päätellä, että CS:n lisäksi s1mple taitaa selkeästi myös strategiapelitaidot, sillä ränkin saavuttaakseen täytyy peliä pelata lähtökohtaisesti satoja tunteja menestyksekkäästi ja voittaa otteluita 8000 voittopokaalin edestä. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, ehkä Kostyliev nähdään tulevaisuudessa toisenkin esports-lajin kärjessä.

s1mple aloittaa matkansa IEM Colognessa tänään ottelussa, jossa vastaan asettuu eurooppalainen, Jimi “jimpphat” Salon edustama MOUZ:

Kuva: BLAST