SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-pelaaja jättää Navin BLAST-finaalien jälkeen – kenestä mahdollinen korvaaja?
  • Juuso
    Syngelmä

CS-pelaaja jättää Navin BLAST-finaalien jälkeen – kenestä mahdollinen korvaaja?

julkaistu: 18.11.2022 10:37

Navin kanssa Rio de Janeiron majorit pelannut Viktor “sdy” Orudzhev on vaihtanut Twitter-profiilinsa kuvaukseen tekstin, jossa hän kertoo etsivänsä jälleen joukkuetta.

Sdy nähdään Navin joukkueessa vielä 23.–27. marraskuuta, kun Tanskan Kööpenhaminassa pelataan BLAST-syksyn finaalit.

Navi ja sdy ylsivät Rio de Janeiron majoreilla puolivälieriin, jossa se taipui FURIAlle karttavoitoin 2–1. Joukkue saavutti lisäksi hopeaa IEM Kölnissä heinäkuussa sekä BLAST-kevään mestaruuden kesäkuussa.

Kenestä mahdollinen korvaaja?

Vaihtoehtoja Navilla viidenneksi pelaajaksi onneksi löytyy. Esimerkiksi Entropiqin kokoonpano on myynnissä ja forZessa pelaa virallisesti vain kolme pelaajaa.

Lisäksi esimerkiksi Virtus.pron penkillä istuva Timur “buster” Tulepov ja paluustaan ilmoittanut saman organisaation entinen pelaaja, Sanjar “SANJI” Kuliev, ovat mahdollisia vaihtoehtoja Navin viidenneksi pelaajaksi.

Timur “buster” Tulepov

Tuoreiden major-mestareiden, Dzhami “Jame” Alin ja Alexey “Qikert” Golubevin kanssa major-hopeaa Avangarin paidassa Berliinissä 2019 saavuttanut buster on varteenotettava vaihtoehto uudeksi Navi-pelaajaksi.

Virtus.pro penkitti busterin toukokuussa, joten kazakstanilainen voi olla ruosteessa. Tämä saattaa olla yksi Navin huolenaiheista.

Pelillisesti buster tarjoaisi taitavaa tukipelaamista. Passiivisessa pelissä taitava buster toisi enemmän tilaa aggressiivisille pelaajille, Aleksandr “s1mple” Kostylieville ja Valeriy “b1t” Vakhovskiylle.

Sanjar “SANJI” Kuliev

Busterin kanssa passiivista taitavuutta edustava SANJI tunnettiin Virtus.prossa pitkälti Jamen pankkina, kun uzbekistanilainen osti itselleen tehottoman aseen ja lahjoitti Jamelle AWP-tarkkuuskivääreitä.

Tulivoimastaan SANJI ei ole tunnettu, mutta rooli- ja tukipelaajana hän on valioluokkaa. SANJI pelasi samassa Avangar-kokoonpanossa, joka saavutti major-hopeaa Berliinissä 2019.

Buster (kolmas vasemmalta) ja SANJI (toinen oikealta) sopisivat kumpikin Navin pelipaitaan. (Kuva: Virtus.pro)

Entropiqin nelikko

Entropiqin siirtomarkkinoilla olevasta kokoonpanosta erityisesti sen neljä venäläispelaajaa saattavat kiinnostaa Navia.

Joukkueen pelinsisäinen johtaja, Aleksei “⁠NickelBack⁠” Trofimov, vapauttaisi Denis “electroNic” Sharipovin pelinsisäisen johtajan kahleista. Vaikka electroNic on suoriutunut uudesta roolistaan varsin hyvin, tekisi roolimuutos hyvää hänen henkilökohtaiselle pelilleen.

Aggressiivisena entry fraggerina entinen Entropiqin pelaaja, Nikolay “mir” Bityukov, antaisi erityisesti s1mplelle aikaa ja tilaa viimeistellä kierroksia Navin hyväksi.

Tukipelaajan roolissa voitaisiin puolestaan nähdä Vladislav “Krad” Kravchenko ja b1tin rinnalla tähtiriflenä Igor “Forester” Bezotecheskiy.

Nähdäänkö yksi heistä Navissa? Pelaajat vasemmalta oikealle: Forester, NickelBack, mir ja Krad. (Kuva: HLTV)

Andrey “Jerry” Mekhryakov

ForZen pelinsisäinen johtaja Andrey “Jerry” Mekhryakov vapauttaisi samaan tapaan electroNicin pelinsisäisen johtajan kahleista kuin NickelBack.

Jerry on johdattanut forZen BLAST Pro Series Moskovan turnauksen hopealle vuonna 2019. Vaikka muita saavutuksia hänelle ei ole, on Jerry osoittanut toistuvasti merkkejä siitä, että hänessä on potentiaalia maailmanluokan pelinsisäiseksi johtajaksi.

forZen Jerry voisi vapauttaa electroNicin IGL:n kahleista. (Kuva: PGL)

Daniil “headtr1ck” Valitov

Navin akatemiajoukkueesta, NAVI Juniorista, penkitetty Daniil “headtr1ck” Valitov, osallistui pääkokoonpanon kanssa syksyn BLAST-lohkovaiheeseen. Joukkue voitti tuolloin G2 Esportsin, ja murskasi Liquidin sekä Complexityn, jolle se kärsi tappion avauskierroksella.

Yhteispeli nuorukaisen kanssa toimi BLAST-syksyn lohkovaiheessa, joten miksi ei esimerkiksi Pariisin CS:GO-majoreilla ensi keväänä?

Nähdäänkö kaksikko samassa joukkueessa? Vasemmalla headtr1ck, oikealla s1mple. (Kuva: headtr1ck)

Ilya “m0NESY” Osipov

NAVI Juniorin paidassa akatemialiigoissa tuhoa tehnyt CS:GO:n ihmelapsi, Ilya “m0NESY” Osipov, on yksi pelin lupaavimpia tulevaisuuden nimiä. G2 Esportsin tähtijoukkueessa AWP-pelaajan roolia pelaava m0NESY voi ainakin hypoteettisesti olla mahdollinen Navin viides pelaaja.

Teoriassa S1mple voisi luopua AWP-pelaajan roolista ja siirtyä paljaaksi riflepelaajaksi. Ukrainalainen supertähti on sen luokan maailmantähti, ettei tämä tuottaisi hänelle ongelmia.

Ongelmaksi muodostuisi varmasti m0NESYn oma halu tai haluamattomuus lähteä kansainvälisestä huippujoukkueesta tai G2 Esportsin kallis pyyntihinta nuoresta supertähdestään.

Villeimmät veikkaukset tuovat m0NESYn Naviin. (Kuva: m0NESY)

Lähde: somedieyoung | Kuvat: Virtus.pro, HLTV, PGL, m0NESY | Kansikuva: sdy