SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-majorien avoimet karsinnat ovat historiaa – Yhteisö ei riemastunut Valven ratkaisusta
  • Perttu
    Leinonen

CS-majorien avoimet karsinnat ovat historiaa – Yhteisö ei riemastunut Valven ratkaisusta

julkaistu: 02.06.2024 12:51

Valve on tehnyt joukon muutoksia Major-turnauksien sääntöihin. Kaikki sääntömuutokset eivät ole miellyttäneet yhteisöä. Seuraava Counter-Strike 2:n major-turnaus pelataan joulukuussa Shanghaissa.

Perfect Worldin järjestämään Shanghai major 2024 -turnaukseen ei nähdä enää avoimia karsintoihin suurimmalla osalla alueista. Avoimet karsinnat ovat historiaa Euroopassa ja sen lisäksi myös Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Suljettuihin karsintoihin joukkueet kutsutaan tästä edespäin Euroopassa Valven alueellisen rankingin mukaan. Myöskään RMR-paikkoja ei jaeta enää edellisen major-turnauksen menestyksen perusteella vaan RMR-paikkojen jakamisessa käytetään samaista alueellista rankingia.

Valven päätös poistaa avoimet karsinnat on saanut CS-yhteisön osoittamaan tyytymättömyyttään pelinkehittäjää kohtaan. Avoimet karsinnat halutaan takaisin kipeästi.

Brittiläisen organisaation Viperion perustajajäsen Brodie Mulvaney käynnistikin internetissä kiertävän vetoomuksen, jolla pyritään vaikuttamaan Valven päätökseen. Vetoomus on kerännyt tähän mennessä yli 6000 allekirjoitusta ja määrä kasvaa tasaisesti.

Mulvaney tiivistää vetoomuksessaan monen CS-yhteisön jäsenen mietteet Valven päätöksestä kiteytetysti.

“Se, että millä tahansa 5 hengen porukalla on ollut mahdollisuus päästä major-turnaukseen yllättämällä pelin isoimpia organisaatioita avoimissa karsinnoissa on antanut meille liian monia ikimuistoisia hetkiä poistettavaksi”, Mulvaney kirjoittaa.

Valven päätös poistaa avoimet karsinnat Euroopasta ja käyttää niiden sijasta sen omaa rankingia, poistaa monien pienempien joukkueiden mahdollisuuden unelmoida pelin suurimmasta turnauksesta. Tämä on Tuhkimotarinoiden loppu.

Edellisessä CS2:n major-turnauksessa PGL Major Copenhagenissa nähtiin viimeksi tämmöinen satumainen tarina, kun aina avoimista karsinnoista saakka matkansa aloittanut ECSTATIC (nykyisin Gaimin Gladiators) eteni aina Elimination Stagelle saakka.

Avoimet karsinnat pysyvät edelleen käytössä esimerkiksi eri puolilla Aasiaa.

Kuva: Valve Lähde: HLTV