SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-legenda ripusti hiiren naulaan – Hyppää Jimpphatin joukkueen valmentajaksi
  • Perttu
    Leinonen

CS-legenda ripusti hiiren naulaan – Hyppää Jimpphatin joukkueen valmentajaksi

julkaistu: 16.03.2024 17:06

Tanskalainen Counter-Strike legenda Andreas “Xyp9x” Højsleth on lopettanut virallisesti pelaajauransa. Nelinkertainen major-voittaja hyppää suoraan valmennustehtäviin, kun Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ tiedotti hankkineensa tanskalaisen valmennustiimiinsä.

CS:GO:ssa lempinimen “Clutch-ministeri” saanut Xyp9x on MOUZ:n mukana jo huomenna alkavassa CS2:n ensimmäisessä major-turnauksessa Kööpenhaminassa. MOUZ ja Xyp9x tiedottivat asiasta Twitterissä.

MOUZ aloittaa matkansa PGL Major Copenhagen -turnauksessa suoraan Elimination Stagelta, joka alkaa ensi viikon torstaina kun turnauksen avausvaihe on pelattu läpi. Xyp9x on joukkueen mukana jo Kööpenhaminassa pelattavassa turnauksessa Dennis “sycrone” Nielsenin apuvalmentajana.

Huhtikuussa 2023 Astraliksen penkille laitettu Xyp9x pelasi viimeiset ottelunsa pelaajauraltaan Astraliksen akatemiajoukkueen Astralis Talentin riveissä 2023 kesällä.

Tuon jälkeen tanskalainen on mehustellut ajatuksella ryhtyä valmennustehtäviin. Xyp9x saikin useita tarjouksia jopa suoraan päävalmentajan paikalle, mutta päätyi kuitenkin valitsemaan MOUZ:n ja apuvalmentajan pestin.

Astralis-ikoni antoi HLTV:lle kommentit uuden valmennuspestinsä osalta.

“Minulla oli joitain ihan ylimmän tier:n tarjouksia pöydälläni. Valitsin kuitenkin MOUZ:n, koska minusta täällä on rutkasti tilaa kehitykselle, sekä minulle itselleni, että joukkueelle. Luulen, että pystyn tekemään suuremman vaikutuksen täällä.”

Xyp9x ei halunnut hypätä heti syvään päätyyn ja päävalmentajan tontille, vaan lähteä kehittämään itseään ensin. Tähän tarjoutui loistava mahdollisuus MOUZ:sta ja Sycronen rinnalta, joka valittiin kolmanneksi parhaaksi valmentajaksi vuonna 2023.

“Ensimmäinen keskustelumme Sycronen kanssa kesti kolme tuntia. Tiesin heti, että tässä on kaveri, jonka kanssa haluan työskennellä. Minusta Sycrone on yksi maailman parhaista valmentajista.”

Xyp9x tuo mukanaan MOUZ:n rautaisen kokemuksensa pitkältä pelaajauraltaan. Tanskalainen kilpaili lukuisia vuosia pelin huipulla ja oli osana pitkään skeneä hallinnutta Astraliksen legendaarista kokoonpanoa.

Xyp9x ei halua kuitenkaan käyttää itsestään pelaajana termiä “eläköitynyt”, ei siksi, että hän olisi tekemässä vielä paluun jonain päivänä, vaan siksi, että hän ei saanut lopettaa pelaajauraansa omilla ehdoillaan.

Lähtemättömän vaikutuksen CS:n ystäviin ympäri maailmaa pelaajaurallaan tehnyt tanskalainen ei saanut nimittäin arvoistaan päätöstä uralleen. Lukuisilla loppuunmyydyillä areenoilla pelanneen tähden viimeiseksi LAN-turnaukseksi jäi nimittäin pieni GameBox Invitational -turnaus Tanskassa Astralis Talentin kanssa.

“Olisin tottakai halunnut lopettaa omilla ehdoillani ja valitettavasti minusta tuntuu, että se ei ollut minun käsissäni. Se oli surullinen loppu uralleni, mutta uskon, että saavutukseni puhuvat puolestaan. Lisäksi se on ollut minulle oppimiskokemus, jota voin hyödyntää nyt ryhtyessäni valmentajaksi. Uskon todella, että olen oppinut viimeisen vuoden aikana enemmän kuin hyvinä aikoina.”

Kuva: Astralis Lähde: HLTV