SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-legenda eläköityy 36 vuoden iässä
  • Juuso
    Syngelmä

CS-legenda eläköityy 36 vuoden iässä

julkaistu: 01.04.2023 17:09

 

36-vuotias puolalainen CS1.6 ja CS:GO-veteraani, Wiktor “TaZ” Wojtaz ilmoitti eläköityneensä sen jälkeen, kun hänen viimeiseksi jäänyt kokoonpanonsa, HONORIS, ei pystynyt jatkamaan enää yhdessä.

TaZ oli osa kuuluisaa Golden Five [suomeksi kultainen viisikko] -kokoonpanoa, johon kuuluivat TaZin lisäksi Filip “NEO” Kubski, Jakub “kuben” Gurczynski, Mariusz “Loord” Cybulski ja Lukasz “LUq” Wnek.

Golden Five -kokoonpano voitti Samsung Euro Championship -turnauksen vuonna 2005 ja oli yksi menestyneimpiä ja merkittävimpiä CS1.6-kokoonpanoja vuosina 2006—2008.

TaZ siirtyi CS:GO:hon monen tapaan vuonna 2012, jolloin hän ja NEO lyöttäytyivät yhteen Janusz “Snax” Pogorzelskin, Paweł “⁠byali⁠” Bielińskin ja  Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowskin kanssa.

Kokoonpano tunnettiin aluksi nimellä Universal Soldiers, jonka jälkeen joukkue vaihtoi osoitettaan Virtus.pron leiriin. Virtus.plow’nakin tunnettu legendaarinen kokoonpano voitti TaZin kanssa muun muassa CS:GO-historian toiset majorit Puolan Katowicessa keväällä 2014, DreamHack Masters Las Vegasin 2017, ELEAGUE Season 1:n ja ESL ESEA Dubai Invitational 2015:n.

Erimielisyydet johtivat puolalaisen Virtus.pro-kokoonpanon hajoamiseen vuonna 2018, jonka jälkeen TaZ johti erinäisiä puolalaisia kokoonpanoja. Viimeisimpänä jutun alussa mainittu HONORIS.

Lähde: HLTV, TaZ | Kuva: Liquidpedia