SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
CS-joukkue yritti väitetysti “varastaa” itselleen majoreiden karsintapaikan
  • Perttu
    Leinonen

CS-joukkue yritti väitetysti “varastaa” itselleen majoreiden karsintapaikan

julkaistu: 04.12.2023 19:20

Yhdysvaltalainen TSM teki paluun Counter-Striken pariin syksyllä, kun se julkaisi uuden eurooppalaisen kokoonpanonsa. TSM oli poissa CS-pelikentillä likimain kuusi vuotta ennen paluutaan ja on paluunsa jälkeen kilpaillut pienemmissä turnauksissa nostattaen rankingiaan kohti vuotta 2024.

TSM:n uusi joukkue, jossa pelaavat kokenut 31-vuotias Audric “JACKZ” Jug, entinen ENCE-pelaaja Valdemar “valde” Bjorn Vangså, entinen Cloud9 ja Gambit tähti Timofey “interz” Yakushin, Into The Breachissa itsensä läpilyönyt Cai “CYPHER” Watson ja nouseva AWP-lahjakkuus Madalin-Andrei “MoDo” Mirea on saanut toistaiseksi aikaan vain keskinkertaisia tuloksia.

Nyt Into The Breachin perustaja ja toimitusjohtaja Sam Macedio väittää sosiaalisessa mediassa, että paluun Counter-Striken pariin tehnyt TSM olisi yrittänyt kaapata hänen joukkueensa RMR-paikan major-turnauksiin hankkimalla kaksi hänen pelaajaansa riveihinsä.

Kaappauksen kohteena väitteen mukaan olisivat olleet ITB:n pelaajat Karol “rallen” Rodowicz ja Joey “CRUC1AL” Steusel.

Väitetty kaappaus ei kuitenkaan onnistunut, sillä ITB-kaksikko solmi jatkosopimukset nykyisen joukkueensa kanssa.

Mikäli TSM olisi onnistunut hankkimaan Rallenin ja CRUC1ALin riveihinsä ITB:stä jo aikaisemmin hankkineensa CYPHERin lisäksi, olisi TSM perinyt ITB:n RMR-pisteet.

RMR-pisteet ovat Valven tapa seurata joukkueiden menestystä kauden aikana ja RMR-pisteiden mukaan joukkueet saavat kutsuja majoreiden karsintaturnauksiin.

Valve tosin muutti major-turnausten karsintasysteemiään marraskuussa. Valve otti käyttöönsä alueelliset taulukot määriteltäessä RMR-tapahtumia ja niistä saatavia seedauksia turnauksiin. Alueellisten taulukkojen mukaan joukkueet kutsutaan major-karsintaturnauksiin.

Lisäksi seedaus muutos estää parhaiten rankattujen joukkueiden joutuvan alhaiselle seedaukselle, vaikka RMR-karsinnoissa olisi vaikeuksia, kuten FaZe Clanille kävi Pariisin majoreilla, kun se joutu aloittamaan majorit Challengers-vaiheesta.

Kuva: TSM Lähde: Dexerto